Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Yo, Sola – Sala Porta 4

Les Dates

A partir del 13 d’abril divendres a les 23h.

El Lloc

Sala Porta 4

Carrer de l'Església, 4-10

Barcelona, 08024


La Sinopsis

YO, SOLA exposa un drama de la realitat tan contemporani com és la solitud i les relacions idealitzades en la institució de la parella. Indaga sobre la dificultat de satisfer una necessitat tan universal i atemporal com és trobar a aquest altre que fa possible que deixem d'estar sols.

YO, SOLA és Verónica que està planejant sotmetre's a una experiència terapèutica alternativa -Teràpia Disney- des d'on es disposa a boicotejar una sèrie de contes infantils clàssics, els quals intervinguts per la seva pròpia experiència li permetran ironitzar i desemmascarar a aquells personatges que com Wendy Pan, Blancaneus o la seva Madrastra suposen un model de dona que insisteix a conservar un imaginari ja desactualitzat sobre com descobrir al príncep blau i la parella perfecta.YO, SOLA és Verónica, però també som tots i totes, encara que ella decideix parlar des de les seves vivències, des de les seves relacions personals de parella, les quals es veuran per moments ficcionalitzades, parodiades, assumides en la teatralitat en primera persona. En aquest mirall escènic Verónica intentarà trobar algunes respostes, però no serà l'única, l'espectador en tant voyeur i testimoni presencial d'aquesta experiència terapèutica alternativa no podrà evitar identificar-se i deixar-se traspassar pels reflexos d'aquesta biografia escènica, bizarra, dramàtica i grotesca com la vida mateixa.

El gènere i durada

Comèdia. Durada 70 minuts

Motius per anar-hi

Un espectacle íntim, controvertit i interactiu. Una obra de múltiples desdoblaments que inclouen l’altra cara de personatges de Walt Disney i de la pròpia Verònica movent-se entre els rols reals i ficcionals.

El Repartiment

Verónica Pallini

L’Actriu més destacada

Actriu, Docent i Investigadora teatral. Realitza la seva formació com actriu a La Escuela de Teatre de Buenos Aires. Així mateix estudia diferents tècniques d'actuació a Buenos Aires i a Barcelona. Complementa el seu treball amb tècniques de dansa, expressió corporal, sensopercepción, contact- improvisació, ball-teatre, cant i tècnica vocal per a actors. S'especialitza en pedagogia teatral. Explora diverses tècniques de creativitat associades al treball expressiu i terapèutic És llicenciada en Antropologia Social per la Universitat de Buenos Aires. Doctora en Antropologia Social i Cultural, especialista en Antropologia del Fet Teatral (Universitat de Barcelona). Imparteix classes de formació teatral des de 1993 en institucions i en universitats... En l'any 2006 funda La Escuelita, Estudi de Formació Teatral a Barcelona i actualment dirigeix Porta 4, continuació del primer projecte ampliat a una formació d'avançada que inclou una sala d'exhibició, ambdós a ! la ciutat de Barcelona. Així mateix fa classes a nivell universitari. Ha publicat nombrosos articles sobre la dinàmica teatral i cultural. Complementa la tasca com docent amb activitats professionals com actriu.

L’Escenografia

Sobre una gespa de 9x2 es realitza tota l’acció de l’actriu i l’obra audiovisuals.

El Director

JUAN URRACO

Actualment realitza el seu Doctorat en Estudis Teatrals a la Universitat Autònoma de Barcelona, és Magister en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i l’Institut del Teatre; Llicenciat en Teatre, Professor de Teatre i Professor de Jocs Dramàtics a la Universitat Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires (UNICEN). Actor i Director Teatral. Docent de la Facultat d’Art de la UNICEN a las càtedres de Pedagogia Teatral i Direcció i Producció Teatral. Investigador del Centro de Investigaciones Dramáticas de la UNICEN en les àrees: Estudis Escenogràfics (INDEES) i Estudis d’Expressió Corporal (GITCE). Docent teatral en institucions públiques i privades.

Els seus últims treballs en direcció teatral i com a actor "Psicosis 4.48" (2008) "Restos 7 AM" (2009) "Lectures In Love" (2011) "Intimo: (Re) construcciones de mierda de otras vidas insignificantes" (2011) i "Yo, Sola" (2011), els últims quatre estrenats a Barcelona, formen part d’una investigació específica que gira al voltant de lo biogràfic i lo íntim com a material escènic. Línia en la qual desenvolupa la seva investigació doctoral "Dramaturgias de lo real en la escena contemporánea".

Els Autors

VERÓNICA PALLINI (veure actriu)

FERNANDA METELLI
És actriu, humorista i guionista. Integrant dels elencs de Mírame cuando te hablo, Mujeres que (m) aman demasiado, Reite de mi, Rojo pasión rojo sangre i Superados. Va participar en els programes Con sentido público (Canal 7) i Duro de domar i Los Únicos (El Trece). També va integrar l’staff del Late Show Vanesa de noche i dels espectacles per a nens La sirenita i El libro mágico de las princesas 2 realitzats pel Grupo Alas, sota la direcció de Gustavo Bernal. Com a actriu es desenvolupa en diferents treballs de cine, com el recent film sobre la vida d’Estela de Carloto. La seva formació es complementa amb la dansa, clown i stand up. És professora de teatre en diferents institucions acadèmiques.

PATRICIA SUÁREZ

Premi Argentores Lationamérica 2011.

Al 1994 va publicar el seu primer conte El señor y la señora Schwarz a la revista V de Vian, dirigida per Sergio Olguín. Va ser alumna de la escriptora Hebe Uhart. Al 1997, va rebre el Premi Haroldo Conti per a Joves Narradors de la Província de Buenos Aires pel conte El aniversario de la muerte del Sr. Rojo. Va rebre nombrosos premis com el de Cuento del Fondo Nacional de las Artes, el Premi Musto de Rosario, el Clarín de Novela, el Premi Revista Ñ al millor conte, i altres més. Suárez es va desenvolupar en diferents mitjans periodístics com els diaris La Capital, Rosario 12 de Rosario, La Prensa de Buenos Aires i El País de Montevideo. Al 1997 va començar a treballar en el Pla de Lectura de la editorial Libros del Quirquincho, de Buenos Aires sota la direcció de la escriptora Adela Basch, on va publicar nombrosos contes per nens. Al 1997, va rebre el Premi Monte Avila dins el Concurs Juan Rulfo pel conte infantil Historia de Pollito Belleza. Cap al 1999, es v! a interessar en la dramatúrgia i es va formar durant tres anys amb el mestre Mauricio Kartún. Ha escrit al voltant de trenta obres.

El Vídeo de l’obra de Teatre


On Comprar les Entrades

Preu: 8 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó