Les Dates
Del 19 d'abril al 6 de maig. De dijous a dissabtes a les 20 h. Diumenge a les 18.30
El Lloc
La Seca Espai Brossa
Flassaders, 40
Barcelona, 08003
La Sinopsis
“He triomfat en la meva desesperada recerca del Marquès de Sade. Per fi se qui és. Sóc jo mateixa..!”
D’acord amb el meu estil propi, vaig partir d'experiències personals per intentar convertir-les en universals. Aquesta vegada més que mai, vaig desitjar crear sobre el que he viscut, i van venir a la meva ajuda les paraules de Clarice Lispector, del seu llibre La passió segons G.H: “...Vaig a crear el que m'ha passat. Només perquè viure no es pot narrar. Viure no és vivible. Hauré de crear sobre la vida, i sense mentir. Crear, sí;, mentir, no. Crear no és imaginació, és córrer el gran risc d'accedir a la realitat. Entendre és una creació, la meva única manera." El text sobre el qual vaig crear una nova dramatúrgia és el canal a través del qual puc experimentar i concretar la investigació teatral que vaig estar portant a terme sobre SILENCI I QUIETUD, PODER I FORÇA A L'ESCENARI. En aquest projecte present, passat i futur es donen la mà, instints primaris i l'anhel d'elevació, el silenci i el so, el moviment i la quietud. Sade was myself és part ! de la meva història real. Descriu quasi vint anys, des que vaig deixar Bulgària, el meu país d'origen. El meu esforç per oblidar les meves arrels, l'idioma, i la cultura. La fugida constant, la falta d'acceptació, el sentiment de culpabilitat i d'inferioritat, la falta d'amor.
Madame de Sade, obra de Yukio Mishima (1925-1970), un dels més grans escriptors i dramaturgs japonesos, em va servir d’impuls i inspiració per començar a profunditzar en les tres preguntes que són la columna vertebral de l’espectacle:
Si no sóc jo, qui?
Si no és aquí, on?
Si no és ara, quan?
Sade was myself pretén ser un apropament a la unió i a la bellesa que tot ésser viu anhela al seu interior, símbol de felicitat. Un viatge d’allò personal a allò universal, una experiència que tradueixo al llenguatge escènic, utilitzant per a això la barreja de diferents disciplines artístiques i la col·laboració de diversos artistes de països diferents.
“Descobrir la figura i l’obra de Mishima em va motivar a treballar al voltant d’algunes idees de l’autor. L’absència present o presència negativa del Marquès de Sade (una presència que està absent), els sis estereotips femenins que són els personatges de l’obra i des de la identificació dels quals treballo, juntament amb un text poètic ple d’ imatges que em van fascinar... Tot això em va aportar el punt de partida per començar a investigar i a crear sobre la meva pròpia misèria: descobrir-la, reconèixer-la i aprendre a estimar-la, per poder transformar-la.”
‘Sade was myself’ és el meu viatge personal de la foscor a la llum.
Maria Stoyanova
El gènere
Monòleg. Durada 1 hora
Motius per anar-hi
Per ser còmplice de la Maria Stoyanova en el viatge de la foscor a la llum que representa Sade was Myself
El Repartiment
Maria Stoyanova
L’Estil
Viatge intimista
L’Escenografia
Audiovisuals i disseny de llums Toni Alonso
La Curiositat
Maria Stoyanova està embarassada de vuit mesos. Està previst que surti de comptes el dia de la última funció de Sade was myself
On Comprar les Entrades
Preu: 14 euros