Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La Pesca del salmó al Iemen (Salmon fishing in the Yemen)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Un relat imaginat per Paul Torday en la seva novel·la homònima que adapta el suec Lasse Hallström.

El pescador: Ewan McGregor és un funcionari d'Agricultura i Pesca del govern britànic que es converteix en la punta de llança del visionari projecte d'un xeic iemenita obsessionat per la pesca amb mosca i que somia amb aconseguir introduir salmons en els wadis (lleres estacionals de rius en zones càlides o desèrtiques) de Iemen.

El gènere

Comèdia. Durada 107 minuts

Motius per veure-la

El cineasta explica l'experiència d'aquest ésser solitari que veu el seu viatge com una bogeria, primer, i com una oportunitat, després, de donar un gir a la seva rutinària existència.

El Repartiment

Ewan McGregor
Emily Blunt
Kristin Scott Thomas
Rachael Stirling
Amr Waked
Tom Mison
Catherine Steadman
Jill Baker
Pippa Andre
Dixie Arnold

L'actor més destacat

Ewan Gordon McGregor, Regne Unit.

Sempre li va atreure el món de la interpretació i va acabar deixant els estudis per unir-se a una companyia de teatre escocesa per estudiar, un temps després, interpretació a Crieff i a Londres.

Només sortir de l'escola d'art dramàtic va començar a treballar en sèries de televisió i poc després donaria el salt a la gran pantalla amb "Being Human" (1993) al costat de Robin Williams, la qual cosa li va proporcionar una mica de currículum per ser triat en la següent pel·lícula de Danny Boyle "Tumba Abierta" (1994) en la qual tindria un paper protagonista.

Però la fama li arribaria en 1996, amb el seu paper en "Trainspotting". A partir d'aquest moment els seus films serien molt més coneguts i els seus papers més importants, com a "Moulin Rouge" (2001), que protagonitzaria al costat de Nicole Kidman i que li valdria una nominació al Globus d'Or com a Millor Actor en una comèdia musical, o "Black Hawk derribado", que s'estrenaria el mateix any que la segona part de la nova saga de Star Wars, "Star Wars: Episodi II. L'atac dels clons", el 2002.

El Director

Lasse Hallström,Suècia.

És un dels directors més reconeguts de Suècia, Lasse Hallström és el més conegut per al públic internacional com el fabricant d'aquest tipus punxant, però no sentimental, de pel·lícules com Mi vida como un perro , i que quien quiere Gilbert Grape. En 1991, va arribar als EUA i va fer el seu debut amb l'Once Around, una comèdia romàntica protagonitzada per Holly Hunter i Richard Dreyfuss.

Dos anys més tard, va dirigir Que quien quiere a Gilbert Grape, seguida per la comèdia romàntica Algo de que hablar en 1995. El director no va fer una altra pel·lícula durant quatre anys fins que va reaparèixer amb una adaptació de John Irving The Cider House Rules. A l'any següent, Hallström va anotar un altre èxit d'art i assaig amb la comèdia dramàtica romàntica Chocolat,

Va obtenir nombroses nominacions de premis incloent quatre nominacions al  Globus d'Or i cinc nominacions al Premi de l'Acadèmia . Els seus crèdits més recents inclouen Envio noticias (2001), Una vida por delante (2005), Casanova (2005) i Querido John (2010).

L’Estil

La cinta combina diversos gèneres, encara que en aquest cas preval la comèdia. "Si barregen The Office amb Si, ministre tindran una idea clara de lo divertida que és la pel·lícula", explica el productor Paul Webster citant dues sèries televisives històriques.

Hallström va per un camí semblant: "Té un sentit de l'humor molt anglès. M'encanta el to i la varietat de registres. És un viatge emocional, semblant a una rondalla, amb relacions molt reals així com elements bizarris, una barreja que m'encanta".

La Curiositat

La pel·lícula prefereix centrar-se en les previsibles dinàmiques de la comèdia romàntica que fer-li veritable justícia a la novel·la original de Paul Torday, que utilitzava tan ridícul títol a manera de macGuffin per a la sàtira política.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les EntradesLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó