Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Agost al TNC

Les Dates

Del 25 d’abril al 17 de juny de 2012. De dimecres a dissabte, 20 h; diumenge, 18 h

El Lloc

Teatre Nacional de Catalunya – Sala Gran

Carrer de l'Art, 1
Barcelona, 08013


La Sinopsis

Tracy Letts despulla una família del midwest americà que es veu obligada a retrobar-se el dia en què el cap de la família desapareix. Sota la influència de Violet, la matriarca, un personatge inoblidable i delirant interpretat per grans dames del teatre mundial, Letts fa un retrat sagaç i amb un extraordinary sentit de l’humor, de la família occidental, amb totes les seves falles i contradiccions.

Escrita sota la influència de grans mestres del teatre universal, des d’Eugene O’Neill fins a Eduardo De Filippo, Agost es pot considerar, sens dubte, un autèntic clàssic del nostre temps.


El gènere

Drama. Durada 4 hores i 20 minuts (Dos entreactes)

Motius per anar-hi

Una comèdia àcida i punyent sobre la família al segle XXI.

El Repartiment

Jordi Banacolocha
Abel Folk
Montse German
Maife Gil
Anna Lizaran
Almudena Lomba
Francesc Lucchetti
Òscar Molina
Clara de Ramon
Rosa Renom
Albert Triola
Manuel Veiga
Emma Vilarasau

L’actor més destacat

Anna Lizarán

Actriu i directora formada a l’Escola d’Interpretació de Jacques Lecoq de París, té una àmplia trajectòria teatral. El 1972 funda el grup de teatre Els Comediants, i el 1976 és membre fundadora del Teatre Lliure, on desenvolupa gran part de la seva carrera professional.

El Director

Sergi Belbel,

Terrassa, 1963. Autor, director i traductor teatral. Llicenciat en Filologia Romànica i Francesa per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1986. Membre fundador de l’Aula de Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, des de 1988. Director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, des de la temporada 2006/2007.

L’Autor

Fill d’un actor i d’una coneguda autora de best-sellers, Tracy Letts (Tulsa, Oklahoma, 1965) és una de les veus joves més interessants de la dramatúrgia nord-americana contemporània. Agost, estrenada l’any 2007 a Chicago i a Nova York, li va suposar la consolidació definitiva com a autor: la peça va tenir un èxit immediat i es va veure reconeguda amb un Tony i el Premi Pulitzer a la millor peça teatral l’any 2008. La resta de la seva obra inclou peces com Killer Joe (1993), Bug (1996), Man From Nebraska (2003;  obra finalista del Premi Pulitzer) i Superior Donuts (2008). Com a actor, ha treballat en sèries com The District i Prison Break.

Des de 2002 és membre de la Steppenwolf Theatre Company de Chicago, on va estrenar Agost.

L’Estil

El repte de Tracy Letts, ha estat descriure una realitat familiar prou opressiva i malaltissa per fer comprensible l’acte de Beverly. Letts se centra en les impostures d’una família que no ha afrontat des de fa anys les desavinences i les escletxes que els separen.

L’Escenografia

El primer que crida l’atenció en llegir l’obra i també en assistir a la representació, és la complexitat escenogràfica. La casa de la família Weston és fonamental per transmetre l’atmosfera de la peça.

«Quan vaig escriure la primera versió de l’obra», explica Letts, «la casa era més gran, hi havia més habitacions. Vaig treballar colze a colze amb la directora, Anna Shapiro, i l’escenògraf, Todd Rosenthal, i es van estar ben bé un any barallant-se  amb aquella casa per trobar una solució fins que al final un dia em van venir a veure i em van dir: ‘Tracy, què és més important, les habitacions o la casa?’ Em venien a dir, pots conservar, si vols, totes aquestes diferents habitacions, anant d’un espai a un altre, però hauràs de sacrificar l’estructura de la casa. La meva resposta va ser dir-los que per a mi era més important conservar la casa, mantenir aquella estructura central a l’escenari. Això em va obligar a eliminar i reescriure parts de l’obra, però retrospectivament no trobo a faltar res del que em vaig carregar.

La Curiositat

Agost, de Tracy Letts (Tulsa, Oklahoma, 1965) arriba al TNC després d’haver obtingut un dels èxits més rotunds de l’escena de Broadway en aquests últims anys. Amb aquesta peça, Letts va assolir el Tony a la millor peça teatral i el prestigiós Premi Pulitzer l’any 2008.

El Tràiler de l’obra


On Comprar les Entrades

Preu: De 25 a 33 eurosLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó