Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

14:45 Música entre dues guerres a la Seca Espai Brossa

Les Dates

Del 12 d'abril al 6 de maig. De dimecres a dissabte a les 20.30 h. Diumenge a les 19 h.

El Lloc

La Seca Espai Brossa

Flassaders, 40
Barcelona, 08003


La Sinopsis

1914 i 1945 representen d’interval de temps que hi ha exactament entre l’inici de la Primera Guerra Mundial i el final de la Segona Guerra Mundial. Un espai de 31 anys on el món viu les dues guerres més cruentes del segle XX, i segurament de la història de la humanitat. I on la música és reflex paradigmàtic de la capacitat única de l’ésser humà per sobreviure i reconstruir-se.

‘14:45. Música entre dues guerres’ proposa un itinerari calidoscòpic per fragments d’algunes músiques i cançons representatives principalment d’aquestes tres dècades: els anys 20 de les avantguardes i el jazz, els anys 30 de la depressió econòmica, i els 40 l’amenaça dels feixismes i amb la incertesa d’una altra gran guerra a punt d’esclatar. Cançons que ens parlen d’amor, de desamor, del futur, del passat, de la utopia, del dolor, de la felicitat, o de la impossibilitat de trobar-la. I que formen un tot fet de petites miques de música que ens evoquen un univers conegut i proper:

Música per pensar. Música per emocionar-nos. Música per evadir-nos. Música per somiar. Música d’Europa i d’Amèrica. Música per fugir del món. En definitiva, música entre dues guerres.


El gènere

Musical. Durada 1 hora i 30 minuts

Motius per anar-hi

Perquè és una delícia. Una oportunitat per abandonar-se al plaer evocador de la música.

El Repartiment

Rosa Galindo (veu)
Franco Piccinno (piano)

El Director

Josep Galindo (Barcelona, 1973), director de l’espectacle

(Director teatral i dramaturg
Llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona. Actualment és co-director d’Eòlia; dóna classes de direcció d’actors a la Universitat Ramon Llull (Blanquerna). I és cofundador i impulsor de Projecte Galilei.
La seva experiència teatral abarca diverses disciplines i àrees professionals, com ara la direcció, la dramatúrgia i la traducció.

Entre els seus treballs més destacats com a director trobem Antigone (Hannover Staastheater, 2011); Das gestell (Stuttgart Staatstheater, 2011/Romea/Salamanca); La Bella dorment (Mercat de les Flors 2010), Alícia ja no viu aquí (Temporada Alta/Tantarantana 2009), La Ruta Blava (Teatre Romea Grec 2009), La Maternitat d’Elna (Temporada Alta/Teatre Capitol 2008), Quixote de Cervantes, versió Pablo Ley i Colin Teevan (WYPLeeds /Festival de Otoño 2007) ; Celebració de Thomas Vinterberg, versió Pablo Ley (Grec2005-T.Romea. Nominada Premi Max 2006, millor muntatge teatral); Homenatge a Catalunya de George Orwell, adaptació de Pablo Ley i Allan Baker (París-Bobigny Newcastle-NorthernStage/ Barcelona Grec2004); dramatúrgia i direcció de The maiden, the sailor and the student i Amargo, the bitter one de García Lorca (Studio Theater CSUN Los Angeles. EUA 2003).

Com adjunt de direcció i dramaturg ha traballat en col.laboració amb Calixto Bieito a Peer Gynt d’Ibsen (Bergen-Noruega/Grec 2006) , a El Rey Lear, William Shakespeare (Albeniz-Madrid 2004), a La ópera de cuatro cuartos de Bertold Brecht i Kurt Weil, a Macbeth de William Shakespeare (2002, Romea/ Barbican Center-London) i a La vida es sueño de Calderón de la Barca (Teatre Romea). També ha treballat d’ajudant amb directors com Ariel García Valdés, Xicu Masó i Pep Tosar, a Don Juan, Revés i La Casa en obres, respectivament.

Ha intervingut en els espectacles musicals Un cop més una mica de música (Teatre Principal, 1999, EMMP), i en el El Somni de Mozart, com autor del text, de les lletres de les cançons, com a director adjunt i intèrpret (TNC, 1998).

Ha dirigit i és autor -conjuntament amb F.Capdet i J.Blesa de l’obra Degeneració en generació (Versus Teatre, 1997). També, ha treballat al documental El viaje de Ibrahima com a ajudant de
direcció (Premi Actual 2000) i al cinema a Terra i llibertat com a actor sota la direcció de Ken Loach.

L’Autor

Pablo Ley Fancelli, dramaturg de la peça (Barcelona, 1961). Dramaturg

Llicenciat en Història de l’Art per la UB. Ha estat crític teatral a l’ABC (1990-1992) i El País (1995-2004). Ha impartit classes de Periodisme Cultural a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB (1999-2001).

És cap del Departament de Dramaturgia de Eòlia des de 2003-2004. Autor, entre d’altres, d’obres com Se està haciendo muy tarde (Premi Sant Martí de Teatre, Mercat de les Flors, 1988); Paisaje sin casas (Premio Marqués de Bradomín 1990); o Pequeños detalles del horror (finalista del Premio Caja España 1991).

Ha realitzat dramatúrgies d’obres com F@ust versió 3.0 (La Fura dels Baus, Teatre Nacional de Catalunya, 1998); La ópera de cuatro cuartos (dir. Calixto Bieito, Teatre Grec, 2002); Comedias Bárbaras (dir. Bigas Luna, La Nave de Sagunto, 2003); Homage to Catalonia (dir. Josep Galindo, Teatre Romea, West Yorkshire Playhouse de Leeds, Northern Stage de Newcastle y MC93 Bobigny, 2004), La Celestina (dir. Calixto Bieito, Edinburgh International Festival y The REP de Birmingham, 2004), Celebració (dir. Josep Galindo, Teatro Romea, 2005), 2666 (dir. Alex Rigola, Teatre Lliure, 2007), i Don Quixote (en col•laboració amb Colin Teevan; dir. Josep Galindo, West Yorkshire Playhouse de Leeds, 2007).

L’Estil

Evocador

L’Escenografia

La presència de Dolors Galindo acompanyada de Franco Piccinno i el seu piano de cua sense partitura. Un rellotge en què el temps ha parat a les 14.45 h. Projecció de fotografies de gent normal. D'aquella gent normal que no surt als llibres d'història.

La Curiositat

Una sorpresa final, una revelació

On Comprar les Entrades

Preu: 18 euros



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó