Les Dates
Del 7 de març al 8 d’abril. De dimecres a dissabte a les 20.30 h; diumenge a les 19 h
El Lloc
La Seca Espai Brossa
Flassaders, 40
Barcelona 08003
La Sinopsis
La monja enterrada en vida és tot un malson. Recull la llegenda que circulava a finals del XIX pels cercles anticlericals en què s’explicaven històries de monges i frares que es lliuraven a pràctiques tan terrorífiques com els enterraments en vida. Sota la mirada trencadora d’Albet i Borràs, la monja és xinesa (i parla xinès), al convent hi sona la música de la mítica sèrie Bola de Drac, i entre els protagonistes d’aquest malson hi ha pedòfils, corrupció, drogues, armes, dos enamorats, la fe i el seu negoci. Un mosaic eclèctic i marcià al més pur estil sèrie B.
El gènere i durada
Motius per anar-hi
Perquè quan es tracta de Nao Albet i Marcel Borràs no hi ha lloc a la indiferència. Per bilingüisme. Perquè la monja és xinesa i parla xinès. Perquè hem recuperat la música de Bola de Drac! Per tota la sang i fetge que vessarem. (i per tot el que no podem avançar)
El Repartiment
Elvira, la monja - Shang-Ye
Ambrós - Nao Albet
Adrià - Marcel Borràs
Llembrochs - Jordi Figueras
Crospis - Xavi Sáez
Albert - Pol López
El Director
Nao Albet i Marcel Borràs
Comencen a treballar junts en l’espectacle Straithen con Freithen al Cicle Radicals Lliure al Teatre Lliure de Barcelona (2007), amb el qual viatgen a Hamburg al festival YoungFest (2009). Guns, Childs and Videogames al Cicle Radicals Lliure al Teatre Lliure de Barcelona (2009). Dictadura, Transició, Democràcia, producció del Teatre Lliure de Barcelona (2010). Guió, direcció i interpretació de Democràcia amb el que guanyen el Premi Butaca a millor
text teatral (2010).
La crítica:
“Si alguna cosa caracteritza aquest parell d’adolescents (Nao Albet i Marcel Borràs) és que saben portar el seu joc al límit.” (Begoña Barrena, El País) HAMLE.T.3 al Cicle Radicals Lliure al Teatre Lliure de Barcelona (2011). Previsió de gira al teatre Monty d’Anvers, Black Box Theater d’Oslo (2012).
Aquest és el seu cinquè espectacle junts. La Monja enterrada en vida és l’adaptació de l’obra de finals del segle XIX La Monja enterrada en vida o secrets d’aquell convent de Jaume Piquet i és un encàrrec d’Hermann Bonnin per a La Seca Espai Brossa. L’ any 2013 participaran a la creació, direcció I interpretació d’un nou espectacle per al Projecte T6 al Teatre Nacional de Catalunya.
L’escenografia
Un convent fosc i asfixiant.
Escenògraf: Jose Novoa
Ajudant d'escenografia: Paula Ricart
L’estil
Sèrie B. Tarantino. Park-Chan wook. Sòrdid i marcià.
L’autor
L'autor de l'original, 'La monja enterrada en vida o secrets d'aquell convent'.
Jaume Piquet i Riera (Les Corts, 1839 ‐ Sarrià, 1896) va ser un paleta i gravador que circumstancialment anà a raure al món del teatre. Es dedicà a produir espectacles truculents adreçats al sector més humil de la societat barcelonina i a partir de 1870 li fou encomanada la programació del Teatre de l'Odeon, situat al carrer de l'Hospital cantonada amb la plaça de Sant Agustí. Allí representà més de cent obres de teatre comercial de totes els gèneres. Ell mateix escrigué obres de gran èxit, com ara el pamflet Catalans, fora les quintes!, les peces de Grand Guignol El curandero de Sants i La monja enterrada en vida o els secrets d'aquell convent, el drama de costums El port de la salvació o els "pastorets" Herodes o la degollació dels innocents.
La Curiositat
En el moment de la seva estrena, l'any 1886, La monja enterrada en vida o els secrets d'aquell convent, de Jaume Piquet, va revolucionar el públic del desaparegut teatre Odeon. Eren reals els fets que s'explicaven a l'obra?
El Vídeo
On Comprar les Entrades
Preu: 18 euros