Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Goya llums i ombres al CaixaForum


Les Dates

Fins al 24 de juny de 2012
De dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 h
Dissabtes, diumenges i festius, de 10.00 a 21.00 h
*Del 20 de març al 17 de maig, els dimarts i els dijous, l’exposició
romandrà oberta fins a les 22 h.

El Lloc

Caixa Forum Barcelona

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Barcelona, 08038

La Temàtica

L'exposició es presenta a Barcelona en el marc de l'acord de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Prado, i inclou peces tan destacades i apreciades pel públic com La Maja vestida, El para-sol, Vol de bruixes o Encara aprenc.Formada per gairebé un centenar d'obres, "Goya. Llums i ombres" ofereix un recorregut cronològic per l'obra del genial mestre. Una nodrida i importantíssima selecció que, sense pretendre ser exhaustiva, s'articula en forma de petits relats visuals que analitzen els grans temes abordats per l'artista al llarg de la seva vida.

Motius per anar-hi

Goya és dels primers artistes a fer un canvi de punt de vista en la pintura d´història.

Els Artistes més destacats

Francisco de Goya i Lucientes (Saragossa 1746 - França 1828 ).

La seva obra compren la pintura de cavallet i mural, el gravat i el dibuix. En totes aquestes facetes va desenvolupar un estil que inaugura el romanticisme. La seva contribució representa també el començament de la pintura contemporània, i se'l considera un precursor de les avantguardes pictòriques del segle XX.

El 1793 patí una greu malaltia que el feu evolucionar cap a una pintura més creativa i original, que fa servir temàtiques menys amables que les que havia pintat per a la decoració dels palaus reials. Una sèrie de petits quadres en llauna, als que ell mateix denominava "de capritx i invenció", iniciaren la fase madura de l'obra de l'artista i la transició cap a l'estètica romàntica.

Dins la seva obra cal citar la famosa La maja desnuda, amb una popularitat en part aconseguida per la polèmica generada al voltant de la identitat de la dona retratada. De començaments del segle XIX daten també diversos retrats que emprenen el camí cap al nou art burgès. Un cop acabada la Guerra del Francès pinta dos grans quadres a propòsit dels successos del 2 de maig de 1808, que senten un precedent tant estètic com temàtic pel que fa a la pintura històrica, ja que no només comenta successos propers a la realitat que viu l'artista, sinó que arriba a transmetre un missatge universal.

l’Estil

Una part important de l'exposició està centrada a mostrar el sorprenent domini de les diferents tècniques usades pel pintor, que van avançar el camí cap a l'alliberament modern de l'art.

Al llarg de l'itinerari proposat es van descobrint els vincles d'unió amb artistes posteriors, tant tècnicament com ideològicament, un camí singular i propi que ha fet de Goya "el primer artista modern".

Els diferents microrelats plantejats reflecteixen la realitat social de l'època en què va viure Goya, protagonitzada tant per la reialesa i les classes privilegiades com pels intel·lectuals, amics de l'artista i el poble.

Es fa palesa, d'aquesta manera, la riquesa temàtica i la impressionant tècnica de Goya, així com la simultaneïtat de les composicions per encàrrec i aquelles més lliures i crítiques, nascudes del propi desig expressiu de l'artista.

l’Obra més destacada

Entre moltes altres:
.Encara aprenc ,c.1925-28,

Aquí el títol ens dóna la clau per interpretar la imatge: un vell molt vell, a jutjar per la seva llarga barba blanca i pels bastons que necessita per caminar ens diu que encara aprenc.

Goya va fer aquest dibuix quan era ja gran i vivia exiliat a França.

La Curiositat

Mini-labo de l'exposició Goya. Llums i ombres (a partir de 5 anys). Dins l'exposició «Goya. Llums i ombres» hi ha un espai adreçat a les famílies en què us proposen activitats a l'entorn de diferents idees extretes de l'exposició.

El Vídeo

Trobaràs el link del Vídeo de l’exposició:


Les entrades

Preu: Entrada gratuïta


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó