Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Sagarra dit per Rosa Maria Sardà – Teatre Can Rajoler


Les Dates

Diumenge 4 de Març, a les 18:30h

El Lloc

Teatre Can Rajoler

Carrer Travessera 1,
Parets del Vallès
Barcelona 08150


La Sinopsis

L'espectacle és un recorregut per l'obra de Josep Maria de Sagarra de la mà de Rosa Maria Sardà, que interpreta, diu i llegeix de manera magistral un recull de versos, poemes, articles periodístics i teatre. Gràcies a la col·laboració de Mercè Pons i Rosa Vila, s'ha rescatat una de les millors escenes d'aquell celebrat "L'hostal de la Glòria" que elles mateixes van estrenar al Teatre Romea fa 19 anys.

La disparitat dels textos i de registres que mostren fan que aquest passeig per Sagarra sigui sorprenent. Emociona, fa riure, fa pensar...La direcció de Carme Cané és d'una elaborada simplicitat i es posa al servei del sentiment i la paraula. És en definitiva, un espectacle intel·ligent i emocionant.


El gènere

Monòleg. Durada 1 hora i 10 minuts

Motius per anar-hi


La vigència d'un clàssic en la veu d'una de les actrius més potents de la nostra escena
El Repartiment

·       Rosa Maria Sardà
·       Mercè Pons
·       Rosa Vila

L’actriu més destacada

De formació autodidacta, començà a fer teatre d'afeccionats en el seu barri natal, Horta. En el 1962 va fer el salt al teatre professional, a la companyia de Dora Santacreu i Carlos Lucena, amb l'obra Cena de matrimonios, d'Alfonso Paso i, d'aquesta companyia, passà a la d'Alejandro Ulloa i, posteriorment, a la de Pau Garsaball, amb l'obra En Baldiri de la Costa. Amb posterioritat, entrà en el camp televisiu (el 1975, protagonitzant Una vella, coneguda olor, de Josep Maria Benet i Jornet i el 1979, portant el programa Festa amb Rosa Maria Sardà) i el cinematogràfic (amb El vicari d'Olot, de Ventura Pons).
En actiu des dels anys 1970, va començar com a actriu còmica, però més tard ha participat en nombrosos projectes en variats registres en teatre, cinema i televisió en català i castellà. Ha guanyat nombrosos premis i és considerada una excel·lent actriu.

La Directora

Carme Cané
  • Llicenciada en Art Dramatic per l'Institut del Teatre de  la Diputació de Barcelona.
  • En el món de la televisió ha treballat com a regidora en la serie  La memoria dels cargols de la companyia Dagoll Dagom a TV3 i   en el magazine Punt de trobada tambe de TV3 (1999).
  • Amb la direció de Rosa Maria Sardà ha treballat com a ajudant de direcció en el muntatge teatral  El visitant (1996) i en les edicions dels anys 1999 i 2002 de la Gala de los premios Goya.
  • Amb la direcció de Lluis Pasqual ha treballat com a ajudant de direcció en els muntatges La nit deles tribades (1999), L'hort dels cirerers (2000), Esperando Godot (2000) i Wit (2003-2005).
  • Ajudant de direcció de producció i operació d'espectacles, exposicions, jocs i tallers al Forum de les  cultures de Barcelona (2002-2004).
  • Treballa al departament d'art a la pel·lícula El perfum de Tom Tykwer (2005).
L’Autor

Josep Maria de Sagarra (Barcelona, 1894-1961). Dramaturg, periodista, novel·lista, memorialista, traductor i, per damunt de tot, poeta. 

La utilització d'una llengua viva i rica, l'ús de recursos retòrics d'una gran plasticitat, i sobretot, la intenció de distreure o commoure el lector o l'espectador, el connecten amb el públic i el lector popular i és recompensat amb èxits teatrals clamorosos, comLa corona d'espines (1930), L'Hostal de la Glòria (1931), El Cafè de la Marina (1933) oLa Rambla de les floristes (1935). En el camp de la poesia cal destacar Cançons de rem i de vela (1923), El comte Arnau (1928) i El poema de Nadal (1931). La novel·laVida privada (1932) és considerada la novel·la emblemàtica de Barcelona. 

Col·labora amb assiduïtat a la premsa i aplega algunes d'aquestes col·laboracions en dos volums: Cafè, copa i puro (1929) i L'aperititu (1937). El 1938 s'estableix a França on es dedica, fonamentalment, a la traducció de la Divina Comèdia. El 1940, de retorn a Catalunya, s'incorpora a la vida literària clandestina i, amb l'ajut d'alguns mecenes, enllesteix la traducció de Dante, tradueix el teatre de Shakespeare i escriu unes amenes i extenses Memòries (1954). Una bona part de les seves obres es tradueixen a diverses llengües i algunes es duen al cinema i la televisió. 

El Tràiler de l’obra


On Comprar les Entrades

Preu: De 15 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó