Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Incendis al Teatre Romea


Les Dates

Del 21 de febrer al 22 d'abril de 2012. De dimarts a divendres a les 20.30 h Dissabte a les 21.00 h Diumenge a les 18.00 h 

El Lloc

Teatre Romea

Carrer Hospital, 51,
Barcelona, 08001


La Sinopsis

Incendis és una obra contemporània amb aquell regust de clàssic que té una  història terrible, èpica i tràgica. Gairebé una epopeia: la vida de tota una família, d’un grup de gent, d’un poble, d’una civilització cultural.

El gènere i durada

Drama. 3 hores i 15 minuts (entreacte inclòs)

Motius per anar-hi

Parla de la recerca dels orígens a partir d'un drama personal ambientat en la guerra civil del Líban.


El Repartiment

Clara Segura
Julio Manrique
Xavier Boada
Màrcia Cisteró
Claudia Font
Xavier Ricart
Xavier Ruano

L’actor més destacat

Clara Segura Barcelona,1974. Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre en 1996. Titulada també en solfeig, cant coral i piano en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, molts dels seus primers treballs van ser en el teatre musical, com El somni de Mozart, Un cop més una mica de música Queda't amb la cobla o El somni d'una nit d’estiu1.

Després de diversos anys, es va donar a conèixer al gran públic en el 2004, amb la seva intervenció al programa ...amb Manel Fuentes, de Televisió de Catalunya, i en l'oscarizada pel·lícula Mar endins, d'Alejandro Amenábar. Amb Bruno Oro va crear la companyia teatral Total Memos, sent autors, directors i protagonista de les comèdies Maca per favor, els prostris (estrenada en 2001) i No et moguis (2005).Tots dos van anar també els creadors i protagonistes de l'espai humorístic Vinagre, emès per Tv3 en 2008.

El Director

Oriol Broggi va néixer a Barcelona el 1971. És llicenciat en Dramatúrgia i  Direcció Escènica per l'Institut del Teatre (1997). Ha cursat també estudis en Imatge i So.

L'any 2002 crea la companyia de teatre La perla 29. Des de l'any 2003 ha estat director del Centre Dramàtic del Vallès i ara ho serà del nou L'Alegria Centre d'Arts Escèniques de Terrassa. Després d'una "Antígona" aplaudida a la Biblioteca de Catalunya, arriba a la Sala Beckett amb "Rosencrantz i Guildenstern són morts", de Tom Stoppard, una comèdia camí d'un altre objectiu: "Vull estrenar tres espectacles per temporada"... La seva activitat com a director d'escena inclou obres com "El misantrop" (2005), de Molière; "Per què te'n vas?" (2004), de Bertolt Brecht; "Refugi" i "Els fusells de l'etern germà" (2002) de Stephan Zweig; "Enric IV" (2001), de Luigi Pirandello; "Tartuf, "L'impostor" (2001) i "Jordi Dandin" (1999), de Molière; i "Els fusells de la Mare Carrà" (1998), de Bertolt Brecht, entre d'altres.

L’Escenografia

Oriol Broggi dirigeix una de les obres de la tetralogia del libanès-canadenc Wajdi Mouawad, Incendis, al Teatre Romea. Ho fa amb les mateixes armes que encara una estrena a La Perla: amb un text que considera "una obra gran, com un Sòfocles o un Shakesperare, important" i adaptant-la a una companyia de set actors "de molta qualitat" que surten a l'escenari a explicar una història, sense trampes escenogràfiques ni efectes especials.

L’Estil

Encara que l'equip artístic ha remarcat que no hi ha referències explícites al conflicte del Líban i que qualsevol espectador pot entendre amb facilitat la trama, la veritat és que el text de Mouawad, que és canadenc d'origen libanès, és molt autobiogràfic quant a la recerca de les arrels.

"És una epopeia que explica la història d'una dona que va estar a la Guerra del Líban, i els seus fills descobreixen la seva desgraciada vida, les tortures, vexacions i morts que va viure. I parlen així de la humanitat, l'amor, l'odi i la mort".

L’Autor

Mouawad va néixer en 1968 a Beirut, però la seva família es va exiliar cap a França quan ell tenia vuit anys, i posteriorment es va desplaçar a Canadà, on va demanar la nacionalitat. Recentment s'ha convertit en el dramaturg de moda: en 2009 va ser un dels artistes associats al Festival d'Avinyó, on va presentar la tetralogia que formen Litoral, Incendis, Boscos i Cels, i va rebre el premi Grand Prix du Théâtre de l'Académie Française pel conjunt de la seva obra.

La Curiositat

El més impressionant d´uns dies al Líban va ser una excursió que vam fer fins a la presó de Kiham.( Explica un dels actors). Aquesta presó surt a l’obra , allí la Nawal va donar a llum als seus fills quan era presa.

El Vídeo de l’obra


On Comprar les Entrades

Preu: De 19 a 28 eurosLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó