Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Glenn Miller Orchestra al Gran Teatre del Liceu


Les Dates

Dissabte 17 de Març a les 20:00h

El Local

Gran Teatre del Liceu

La Rambla, 51
Barcelona, 08001

La Sessió

The Original Glenn Miller Orchestra és una de les més populars big bands. Amb una àmplia trajectòria i un munt d'actuacions, la formació porta per tot el món la música de Glenn Miller i el millor so del jazz. Creada l'any 1988.

El repertori de l'orquestra inclou més de 200 temes, molts procedents de les partitures originals, entre els que no pot faltar In the Mood, Moonlight Serenade, American Patrol o Chattanooga Choo Choo. En el repertori destaquen també les contribucions dels grans arreglistes de la història, com Jerry Gray, Billy May i Hill Finegan.

Motius per anar-hi

El grup vocal The Moonlight Serenaders i la formació de jazz The Uptown Hall Gang converteixen l'espectacle en un excepcional viatge a l'època daurada del swing.La Glenn Miller Orchestra ha mantingut des de llavors la mateixa formació sobre l'escenari que va concebre el gran músic nord-americà: cinc saxos, quatre trompetes, quatre trombons i tres percussions, a més d'un vocalista masculí i femení.

      L’artista més destacat

Glenn Miller, va néixer en 1904 en Clarinda, una petita localitat de l'Estat de Iowa. Va passar la seva infància en Nebraska i Oklahoma fins que la seva família es va instal·lar definitivament en Colorit, on amb dotze anys comença a estudiar el trombó i a tocar-lo en la banda del seu col·legi. En 1926, sent encara universitari, es converteix en trombonista professional i s'uneix a la banda del celebri baterista, Ben Pollack, en una gira per Califòrnia. En aquesta banda el clarinetista era el mes tard proclamat "rei del swing", Benny Goodman.

El 1928, l'orquestra arriba A Nova York i Miller decideix deixar-la per a tocar pel seu compte en clubs, programes de ràdio i espectacles musicals, fins a bé entrat l'any 1932.

El 1935, Ray Noble, director britànic d'orquestra li encarrega organitzar una banda de swing. Durant dos anys alterna la direcció de l'orquestra i les actuacions en petits locals, fins que en 1938 decideix formar el seu pròpia bigband després de diversos intents frustrats.

El seu primer gran èxit va ser "Moonlight Serenade" i un contracte en el Casino de Glen Island en New Rochelle, a Nova York, li obre les portes a una carrera triomfal que es mantindrà fins al final de la seva carrera. Al mateix temps que l'orquestra triomfa en les sales de balls, la banda adquireix una popularitat tremenda als Estats Units a causa de l'emissió de les seves actuacions per un programa radiofònic que és escoltat de costa a costa als Estats Units.

L’estil

S´han establert alguns canvis en la música: els canvis que vam pensar que Glenn hauria portat sobre si mateix, estaven encara amb vida. No obstant això, s´han mantingut fidels al seu so i estil - fins i tot quan s´han afegit noves cançons al seu repertori.

Les noves incorporacions han sortit de meravella, que sona molt a la manera que Glenn hauria insistit si encara estigués aquí! Música de qualitat  sempre resisteix la prova del temps, envellir amb gràcia i madurant en els últims anys. En tot cas, creiem que l'autèntica música de Glenn Miller és ara més popular que mai. L'hi devem A Glenn para mantenir-lo d'aquesta manera.

La Curiositat

A l'era de les big bans, a la dècada dels 40, tota formació tenia la seva melodía característica, i la de Glenn Miller Orchestra era Moonlight Serenade. Miller va escriure aquest tema com un exercici per un curs d'arranjament musical, molt abans de que formés la seva orquetsra.

Avui aquesta obra està considerada un paradigma de la música nord-americana i una de les cançons més reproduïdes de tota la història d'Estats Units.

On Aconseguir les entrades

Preu de les entrades: 23 euros:


El Vídeo

Trobaràs el vídeo del treball de l’artista clicant el link:La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó