Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Exposició i Catalunya Visió - Centre d'Arts Santa Mònica


Les Dates

Del 10 de febrer al 28 d’Abril de 2012

El Lloc

Arts Santa Mònica

La Rambla 7
Barcelona, 08001

La Temàtica

Aquesta exposició, proposa una revisió del projecte editorial que, sota el títol de Catalunya Visió, endegà el professor, escriptor i directiu de l’editorial Tàber Oriol Vergés l’any 1968, amb la idea de confeccionar uns llibres amb textos i fotografies que, a manera de viatge pel territori, pogués servir per descriure el teixit físic i humà de Catalunya.


El fruit d'aquest esforç es plasmà en l'edició d'una sèrie de llibres gràfics, editats entre 1968 i 1978, basats en recorreguts descriptius de les comarques catalanes, incloent-hi Andorra, la Catalunya francesa, la Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya.


Motius per anar-hi

L’exposició Catalunya Visió s’emmarca també en la celebració del centenari del naixement de Ton Sirera (Barcelona, 4 de maig de 1911), una efemèride que ens permet retrobar-nos amb la mirada d’un dels fotògrafs cabdals de la Catalunya del segle passat, en aquest cas, centrada en la fotografia entesa com un nou mitjà d’expressió artística estretament vinculada a una nova manera d’entendre i copsar la realitat.

L’Artista més destacat

Elaborats fonamentalment per l’escriptor Josep Vallverdú i el fotògraf Ton Sirera, que confeccionaren vuit dels deu volums; els altres dos varen ser fets, respectivament, per Josep Vicente –textos– i Ferran Bosch –fotografies–, en el cinquè volum, i per Jordi Verrié, autor dels textos i les fotografies del sisè.

l’Estil

La mostra, centrada en la part gràfica de les edicions, ofereix 168 fotografies, una àmplia selecció de les fotografies que conformaren les publicacions a partir de nous positivats extrets dels negatius originals, un fet que permet valorar de forma més precisa el treball efectiu dels fotògrafs que hi participaren, tot superant les limitacions tècniques i les possibilitats editorials del moment.

l’Obra més destacada

Des d’un punt de vista objectiu, els volums de la sèrie reflecteixen, tant a través de l’escriptura com de la fotografia, un país que està experimentant la transició entre una societat agrària tradicional i una societat cada cop més urbana i industrialitzada.

La Curiositat

Odontòleg de professió, reporter gràfic, pintor, pilot d'avioneta, geògraf i botànic afeccionat, Ton Sirera fou un personatge clau a l'hora de parlar de la reactivació cultural i artística a Lleida entre els anys 1940 i 1960, i un dels pocs autors que van introduir la fotografia abstracta i experimental a l'Estat espanyol.

El Vídeo

Trobaràs el link del Vídeo de l’exposició:


Les entrades

Preu: Entrada gratuïta


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó