Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Delacroix 1798-1863 al CaixaForum Barcelona


Les Dates

Fins al 20 de maig. De dilluns a divendres, de 10 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 21 h.

El Lloc

CaixaForum Barcelona

Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Barcelona, 08038

La Temàtica

Proposa un recorregut per les diferents etapes de la seva producció, des de les primeres obres, que busquen la inspiració en el museu, fins a l'etapa de maduresa, en què l'artista extreu els seus temes de la realitat, amb un èmfasi especial en les seves obres d'història, així com les orientalistes, reunides per primera vegada des del 1963, quan el Museu del Louvre va organitzar una gran retrospectiva amb motiu del centenari de la seva mort.L'exposició reuneix més de 130 obres del gran pintor francès Eugène Delacroix (1798-1863), una de les figures més destacades del romanticisme. Entre aquestes peces hi ha alguns dels seus olis més coneguts, com Grècia expirant a les ruïnes de Mesolóngion (Museu de Belles Arts, Bordeus), un dels esbossos de la Mort de Sardanàpal (Museu del Louvre, París) o Dones d'Alger a les seves habitacions (Museu del Louvre, París), excepcionalment prestada per a la mostra.

Motius per anar-hi

El pintor posa sobre la tela temes que l'emocionen i que estant d'acord amb
l'esperit romàntic de la seva època.

L’Artista més destacat

Ferdinand-Victor-Eugène Delacroix (Charenton-Saint-Maurice, França, 26 d'abril de 1798 - París, 13 d'agost de 1863). Va ser el més emblemàtic pintor del moviment romàntic aparegut en el primer terç del segle XIX, la influència del qual es va estendre fins als impressionistes. Etiquetat inicialment com neoclàssic, encara que oposat totalment a Ingres, ambdós són criticats en els diferents Salons en els quals exposaven.

A partir de l'exposició de 1855 Delacroix es va convertir en la figura que va saber sobrepassar la formació clàssica per a "renovar" la pintura. A la seva defunció, els artistes contemporanis li van rendir sentits homenatges, especialment Gustave Courbet. Autèntic geni, va deixar nombroses obres que tenien molt a veure amb l'actualitat de la seva època (Les matances de Quios o la Llibertat guiant al poble). També va destacar com pintor religiós malgrat les seves contínues declaracions d'ateisme.

Les seves obres manifesten un gran mestratge en la utilització del color. Als 18 anys va ingressar en l'Escola Superior de Belles Arts, en l'estudi de P. Guérin, on Théodore Géricault i el Baró Gros van ser els seus mestres. Visitava freqüentment el Louvre, estudiant i copiant als grans pintors que admirava: Rubens, Velázquez, Rembrandt, Paolo Veronese, i es va debatre entre la tradició i el classicisme i el desig de trobar, després de les aparences, la realitat.

l’Estil

Actualment diem que una persona és romàntica quan és enamoradissa, somiadora… Però en l'època de Delacroix, ser romàntic era ser modern.

El Romanticisme va ser un moviment artístic, però sobretot va ser una manera de viure i de sentir: les seves obres eren intenses i apassionades, els seus costums desafiaven la societat, i art i vida eren una mateixa cosa.

l’Obra més destacada

En l'època de Delacroix ja existia la fotografia. Tot i això es continuaven fent retrats en pintura. El propòsit ja no era solament mostrar un rostre, calia anar més enllà.

Amb els retrats i autoretrats que va pintar Delacroix el podem conèixer millor i descobrir també alguns dels mites i herois del seu temps. Delacroix va pintar 3 quadres amb el seu rostre. En un d'ells es va pintar com si fos Edgar Ravenswood, un personatge de novel·la amb el qual s'identificava.

La Curiositat

Aquesta exposició, organitzada conjuntament per l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Louvre en el marc d'un acord de col·laboració, és la més important que s'ha organitzat a Espanya al voltant de la figura de Delacroix.

Compta amb préstecs d'institucions tan importants com la National Gallery de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o l'Art Institute de Chicago.

El Vídeo

Trobaràs el link del Vídeo de l’exposició:


Les entrades

Preu: Entrada gratuïta


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó