Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

13 Festival Mil·leni - Pablo Milanés al Palau de la Música


Les Dates

Divendres 2 de març, a les 21 h

El Lloc

Palau de la Música,

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
Barcelona, 08003


El Concert

Pablo Milanés torna una vegada més a la programació del Festival del Mil·leni. La música de l'artista està representada en un estil musical que es va iniciar a Cuba en la dècada del 40, el ‘feeling’, que suposava una nova manera d'afrontar la cançó, on el sentiment definia la interpretació i estava influenciat pels corrents nord-americans de la cançó romàntica i del jazz. El ‘feeling’ s'acompanyava d'una guitarra, a l'estil dels vells trobadors, per establir la comunicació o ‘feeling’ amb el públic.

L’Estil

Mestissatge. 1h i 30 minuts

Motius per anar-hi

No et deixis perdre l´oportunitat d´escoltar en directe temes tan emblemátics com ‘Yolanda’, ‘Yo me quedo’ o ‘Para vivir’..


L’artista més destacat

Pablo Milanés va néixer a Bayamo, Cuba, el 24 de febrer de 1943. És un dels fundadors indiscutibles de la nova trova. Abans de la seva implicació en el que més tard seria la nova trova cubana, Pablo Milanès es va iniciar en un important corrent musical de la cançó cubana que va venir a anomenar-se el feeling.

Com a intèrpret, Pablo Milanés es va incorporar posteriorment al quartet denominat Els Bucaners, amb els qui va col·laborar en els seus primers treballs. També va provar sort com a solista ocasional, diversificant d'aquesta manera les seves experiències que més tard li portarien a treballar en solitari.

El 1968, Pablo Milanés ofereix el seu primer concert amb Silvio Rodríguez a la Casa de les Américas. Aquesta sería la primera mostra del que més tard, en 1972, sorgiria com a moviment musical popular, la nova trova. En aquest mateix lloc Pablo Milanés aniria coneixent als membres de l'elit cultural i musical d'altres països americans amb els quals Pablo compartia les seves preocupacions socials. Violeta Parra, Daniel Viglietti, Chico Buarque, Vinicius de Moraes, Milton de Nascimento, Víctor Jara, entre molts altres, van passar per la casa de les Américas en aquella època.


En 1965 Pablo Milanés publica "Els meus 22 anys", considerada per molts el  nexe d'unió entre el feeling i la nova trova cubana, incloent nous elements musicals i vocals que serien precursors de la música cubana que vindria després.Com a compositor, Pablo Milanés ha tocat diversos estils, entre ells el so cubà i la cançó protesta a la fi dels seixanta.

El vídeo

Descobreix en el link, els vídeos dels artistes:


La Curiositat

A principi dels vuitanta, Pablo Milanés forma el seu propi grup, amb la col·laboració de diversos amics que van estar amb ell en el GESICAIC. Aquesta etapa de Pablo Milanés es caracteritza per la riquesa dels recursos musicals utilitzats i per la varietat dels gèneres entremesclats, encara que els seus continguts segueixen tenint un fort rerefons social.

On Aconseguir les entrades

Preu: 24 eurosLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó