Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Sé de un lugar - La Seca Espai Brossa

Les Dates

De l'11 de gener al 24 de febrer de 2012

El Lloc

La Seca Espai Brossa

C/ Flassaders 40
Barcelona, 08003


La Sinopsis

Al final, la Béré i el Simó ho han deixat. Potser angoixat per la ruptura, sembla que ell no surt de casa ni per anar a comprar, ja que contracta un veí indi per què ho faci per ell, en Shahrukh. En canvi, ella aprofita la seva recuperada independència per sortir al món, viatjar i experimentar amb amants d’ambdós sexes. Tot i això, troba temps per visitar al Simó de tant en tant, preocupada pel seu aïllament progressiu. Passen els mesos i Simó no sembla decidir-se a sortir a l’exterior. Tot i trobar-se a dos llocs vitals totalment antagònics, els dos personatges intenten mantenir una relació més enllà de la seva fracassada història d’amor, una pretensió potser contra natura. O potser no.

El gènere i durada

Drama. Durada una hora

Motius per anar-hi

Hi han moltes obres sobre el món de la parella, però parlar de la ex-parella és pertinent, sobretot en un momento sociològic on estem cada vegada més sols però també ens necessitem més que mai (les ja suficientment conegudes relacions líquides de les que parla Zygmunt Baumann). Simó i Bérénice, com tots nosaltres, no volen renunciar a fer el seu propi viatge personal, per molt que això els porti a la soledat, però tampoc volen trencar els vincles més íntims, no volen deixar d’estimar. Aquest conflicte intern és el que vertebra el text.

El Repartiment

Anna Alarcón i Xavier Sàez

El Director

El director de Sé de un lugar és Iván Morales. Involucrat en el moviment de ràdios lliures dels 80 i editor de fanzines en la dècada dels noranta, amb més de vint anys treballant com actor en cinema, teatre i televisió, ha tingut la sort d’aprendre a la vora de mestres tan diversos com Dario Argento, Silvia Munt, Ulises Dumont, los Hermanos Calatrava, Manuel Morón, Marcel Borras, Lydia Zimmermann, Daniel Monzón, Roger Gual, Marc Martínez, Jordi Vilches, David Trueba o Miquel Cors, entre molts d’altres. Ha escrit els guions de llargmetratges com “Mi dulce” o “El truco del manco”, i ha dirigit uns quants curtmetratges, essent “Dibujo de David” l’últim, pel qual ha rebut un grapat de premis de gran valor sentimental i decoratiu. “Sé de un lugar” és el seu debut com a autor i director teatral.

L’escenografia

Idea del mateix director, Iván Morales

L’estil

L'estil és el drama amb moments còmics.

L’Autor

L'autor de l'obra és també Iván Morales

La Curiositat

El director i autor de l'bra, Iván Morales, ha agafat com a referent Eric Rohmer. La seva capacitat de retratar personatges quotidians i anar desplegant per mitjà de diàleg i més diàleg, davant dels nostres ulls, com qui no vol la cosa, les seves contradiccions fins a trobar una èpica minimalista (que és la èpica més comú, i amb la que més ens podem identificar molts de nosaltres) m'ha fascinat tant com per voler explicar un terreny similar. Però la realitat domèstica de l'extracte social dels personatges que Rohmer s'ha dedicat a retratar ha canviat en vint anys, i una de les fixacions de l'autor ha sigut ser fidel a aquestes circumstàncies contemporànies. Per això he volgut confrontar la serenitat que m'inspiren Rohmer i altres companys seus de la nouvelle vague com Jean Eustache (director de l’imprescindible "La maman et la putan") amb l'ebrietat nòmada d'un Jack Kerouac. La música també juga un paper molt important en l'obra.

On Comprar les Entrades

Preu: 12 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó