Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Les Ombres en la Nit - Ferran Torrent

Sinopsis

Ferran Torrent ha tornat amb una novel·la ambientada l’any 1947 i protagonitzada per Santiago Cortés, un gitano comunista que va sobreviure als camps de concentració nazis. València és la ciutat que acull aquest criminal de guerra, inspirat en el personatge de Joseph Menguele, tot i que espera ser traslladat a l’Argentina on molts nazis van viure els darrer dies de la seva vida emparats pel règim de Perón.

Informació bàsica
  • Editorial – Columna
  • Pàgines – 256
  • ISBN – 978-84-6641-419-7
El Gènere

Novel·la


Torna el Ferran Torrent més trepidant amb una història d’espionatge a l'Europa dels anys 40.


L’Escriptor

Ferran Torrent Llorca neix a Sedaví, comarca de l'Horta, el 30 de maig del 1951. Comença la carrera de Dret, però la deixa i comença a treballar com a representant comercial i després en altres oficis. Més tard treballa com a redactor, i des de l'èxit de les primeres novel·les, es dedica a la tasca d'escriptor i periodista.  La seva primera novel·la, La gola del llop (1983), l'escriu en col·laboració amb Josep Lluís Seguí. L'any següent publica No emprenyeu el comissari, que amb uns índex de venda insospitables marca l'inici de l'èxit com a autor de novel·la negra. El periodista Hèctor Barrera i el detectiu Butxana, personatges centrals d'aquesta novel·la, apareixeran novament en les següents novel·les, Penja els guants, Butxana (1985), Un negre amb un saxo (1987), premi dels lectors d'El Temps del 1988, Cavall i rei (1989) i L'any de l'embotit (1992). L'any 1994 surt publicada l'autobiografia novel·lada Gràcies per la propina, premi Sant Jordi de Novel·la del mateix any. Continua la seva producció amb títols com La mirada del tafur (1997), Semental, estimat Butxana (1997), escrita juntament amb Xavier Moret, L'illa de l'holandès (1998), Cambres d'acer inoxidable (2000) i La vida en l'abisme (2004), publicada simultàniament en català i en castellà i finalista del premi Planeta.

L’Estil

Ferran Torrent a Ombres en la nit (Columna) construeix una novel·la sense grans focs d’artifici, però molt efectiva des del seu inici. Impecable com les millors novel·les de l’escriptor de Sedaví amb uns personatges que no necessiten grans artilugis per arribar al lector.

La Curiositat

Una de les trames de la novel·la és la recerca del doctor nazi Heinrich Henkel que ajudat per l’organització Odessa ha escapat Espanya sota la protecció del règim franquista.

Link del primer capítolLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó