Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Las Olas


Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Miguel emprèn un camí que porta esperant seixanta anys, des de València fins a un petit poble en el sud de França anomenat Argelès-sud-Mer, última parada de milers de refugiats fa no massa temps. Travessant en el seu vell cotxe un present desconegut i un passat arraconat, busca una certa reconciliació personal, però també històrica.

El gènere

Drama. Durada 95 minuts

Motius per veure-la

La història de Miguel, neix d'una curiositat, i en el seu viatge incert preexisteix l'objectiu fonamental, la necessitat d'articular un diàleg impossible entre una actualitat de petjades esborrades i un passat individual que es projecta necessàriament en el col·lectiu.


El Repartiment

·       Miguel CARLOS ÁLVAREZ-NÓVOA
·       Blanca LAIA MARULL
·       Fernando ARMANDO AGUIRRE
·       Thèrese Finkel MARTHE VILLALONGA
·       David SERGIO CABALLERO
·       José IBRAHIM BARSID

L'actriu més destacada

Carlos Álvarez-Novoa Asturià, nascut en La Felguera (1940). Llicenciat en Dret i en Filologia Romànica per la Universitat d'Oviedo i Doctor en Filologia Hispànica, Ciències de l’Espectacle, a la Universitat de Sevilla.

Des de fa cinquanta anys realitza una activitat teatral ininterrompuda, com a autor, actor i director de posada en escena. Procedeix del Teatre Espanyol Universitari (T.E.O.), on va començar en 1958. Com a actor, els seus últims treballs en Teatre (entre el 2000-11) van ser dirigits pel Centre Andalús de Teatre (La noche de Max Estavella), José Tamayo (Doña Rosita la soltera), Helena Pimenta (La llanera), Calixto Bieito (La vida és sueño), Lluís Pasqual (Èdip), Joan Ollé (Soldados de Salamina), Juan Carlos Pérez de la Fuente (Historia de una escalera i Puerta del Sol) i José Carlos Plaza (Solas, In nomini Dei i Bodas de sangre).

En Cinema, dirigit per Benito Zambrano, va obtenir en la pel·lícula SOLAS de 1999, el Goya a l'actor revelació de l'any, i el premi al millor actor en el Festival Internacional de Cinema de Tòquio.

 El Director

Alberto Morais va néixer a Valladolid el 1976. És Llicenciat en Belles arts per la  Universitat Politècnica de València, Diplomat per la Càtedra de cinema de  Valladolid, Diplomat pel Màster de Guió Luis García Berlanga pertanyent a la UIMP i Diplomat per l'Escola de cinema TAI.

A Madrid, desenvolupa els seus treballs en la productora Un lugar en el cine S.L. amb la qual ha produït diversos curtmetratges i un documental. Amb aquesta experiència funda Olivera Films S.L. Un lugar en el cine (2007), a cavall entre la ficció i el documental, compta amb el protagonisme inèdit de Víctor Estarrufii Theo Angelopoulos. Es va estrenar en la secció oficial del Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo en 2007, i ha participat en seccions oficials de festivals com SEMINCI (Festival internacional de Valladolid) en 2007, Festival de cinema de Màlaga, Festival Internacional de Vinya del mar, Festival internacional de Rotterdam i Bafici en 2008, entre uns altres.

“Las olas” es el seu primer llargmetratge.

L’Estil

“Fa cinc anys em trobava a la platja de Ostia, prop de Roma, entrevistant a Theo Angelopoulos, en el curs d'aquesta entrevista el cineasta grec va respondre a una pregunta la resposta de la qual tancava, sense jo saber-ho, el germen de “Las olas: Dialogar amb la Història és dialogar amb un mateix.

El compromís adquirit a l'hora de posar en forma una pel·lícula com “Las olas” pressuposa conscientment la primera part de la frase, “Dialogar amb la història”, encara que en cada seqüència del guió estigui instal·lada tota la frase en la seva extensió. Alberto Morais.

La Curiositat

Las olas ha obtingut Premi a la millor pel·lícula, Fipresci de la crítica internacional i guardó al millor actor per a Carlos Álvarez-Novoa

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó