Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Katmandú, un espejo en el cielo

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

En els primers anys 90, Laia, una jove mestra catalana, es trasllada a Kàtmandu a treballar en una escola local. Aviat descobrirà una pobresa extrema i un panorama educatiu desolador que a més deixa fora als més necessitats. Després de contreure, al seu pesar, un matrimoni de conveniència per  legalitzar la seva situació, Laia s'embarca en un ambiciós projecte educatiu als barris de barraques de Kàtmandu. De seguida s'enfronta a l'evidència que no pot fer-ho sola. Però també es troba amb un bell regal que no esperava: enamorar-se del desconegut amb el qual s'ha casat. Dividida entre la seva relació amorosa i el seu compromís amb els nens als quals ajuda, i sempre de la mà de la seva amiga i jove mestra Sharmila, Laia emprèn un nou projecte que l'allunyarà irremeiablement del seu company però que la unirà per sempre amb Sharmila i amb la petita Kushila, en un viatge personal pel cap alt profund de la societat nepalesa i també, al fons de si mateixa.

El gènere

Drama. Durada 1 hora i 44 minuts

Motius per veure-la

La jove Laia creixerà davant dels nostres ulls. La veurem aprendre, enamorar-se, prendre decisions vitals i afrontar a solituds i pèrdues. I finalment, la veurem albirar una esperança, en la figura de la nena Kushila, que amb el seu retorn de l'horror ens recorda la necessitat de lluitar contra la pobresa. Una lluita en la qual l'educació és, indubtablement, un arma imprescindible.
El Repartiment

·         Laia - Verónica Echegui
·         Sharmila – Saumyata Bhattarai
·         Tsering - Norbu Tsering Gurung

L'actriu més destacada

Verónica Echegui va néixer a Madrid el 16 de juny de 1983. Va començar amb petits papers en sèries de televisió i diversos curtmetratges. Va saltar a la fama després de ser triada entre els milers d'aspirants per protagonitzar la pel·lícula de Bigas Lluna "Yo soy la Juani"(2006).

 El Director

Icíar Bollaín, directora i actriu, va néixer a Madrid el dia 12 de juny de 1967. L'any 1992 va ser triada Millor Actriu Espanyola de 1992 per la revista Cartelera Turia i el 1993 va rebre el Premi Ull Crític II Mil·lenni de  Ràdio Nacional d'Espanya. També va rebre el Premi Ciutat de Conca per la seva trajectòria en l'II Festival de Cine Mujeres en Direcció. És membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. És parella del guionista escocès Paul Laverty, guionista habitual de les pel·lícules de Ken Loach.

L’Estil

El meu repte com a directora és sobretot traslladar a la pantalla la màgia de donar aquestes "claus" als nens, la bellesa del procés d'ajudar-los a ser persones, perquè, com diu la jove mestra nepalesa Sharmila, coprotagonista en la història, són nens que necessiten molt més que aprendre a llegir i a escriure, són nens que "necessiten llum". Icíar Bollaín. L'acció de pel·lícula transcorre en dos escenaris, Kàtmandu, la capital, i Mustang, potser la més bella regió del Nepal, l'últim regne tibetà perdut de l'Himàlaia obert als occidentals. El camí d'ascens, primer amb autobús i després a peu, ens permet gaudir dels més bells paisatges de l'Himàlaia.

La Curiositat

La directora va rodar a Kàtmandu i les muntanyes de Mustang, en anglès i en nepalès, amb una majoria d'actors no professionals i un gran nombre de nens.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó