Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

The Iron Lady (La Dama de Ferro)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Ningú dubta que Meryl Streep barallarà en la propera gala dels Oscar per la seva tercera estatueta. I tampoc que serà difícil que aquesta vegada, per fi, s’en vagi a casa sense ella. La culpa la tindrà la directora de Mamma mia, Phyllida Lloyd, que canvia radicalment de registre per immortalitzar l'autoritat implacable de Margaret Thatcher, icona de la dreta britànica i històric coco del laborisme. La cinta es centra en els dies previs a la Guerra de les Malvines, subratllant l'altíssim preu que la Dama de Ferro va haver de pagar per ser la dona més poderosa del món.
El gènere

Drama. Durada 105 minuts

Motius per veure-la

Streep monopolitza l'atenció, però està molt ben acompanyada per Jim Broadbent i Richard I. Grant.

El Repartiment

·         Meryl Streep (Margaret Thatcher),
·         Jim Broadbent (Denis Thatcher),
·         Anthony Head (Geoffrey Howe),
·         Roger Allam (Gordon Reece),
·         Olivia Colman (Carol),
·         Richard E. Grant (Michael Heseltine),
·         Reginald Green (Ronald Reagan),

L'actriu més destacada

Mary Louise Streep, més coneguda com Meryl Streep, és una actriu nord-americana de teatre, cinema i televisió, considerada àmpliament com una de les actrius més prominents, respectades i talentoses del món. Va debutar en televisió amb la serie Holocaust i en cinema amb la pel·lícula Julia. L'èxit li va arribar aviat, amb pel·lícules com The Deer Hunter (1978), al costat de Robert De Niro, i Kramer vs. Kramer (1979), al costat de Dustin Hoffman. Ambdues li van valer una nominació al premi Óscar per «Millor actriu de repartiment», guanyant per l'última.
La seva quarta nominació a l'Óscar, i segona en la categoria de «Millor actriu», va anar per Sophie's Choice (1982), per la qual va guanyar aquest premi. Streep ha rebut setze nominacions al premi Óscar i vint-i-cinc als Globus d'Or, guanyant en set ocasions. La seva llarga carrera també li ha donat dos Emmy, dos premis del Sindicat d'Actors, cinc nominacions als Grammy i un BAFTA. El 2010 va ser guardonada com a membre honorari de l'Acadèmia d'Arts i Lletres d'Estats Units, sent la primera vegada que aquesta acadèmia concedeix aquesta distinció a un actor només com a mèrit pel seu treball.

El Director

Phyllida Lloyd va créixer a Bristol. Després de graduar-se a la Universitat de Birmingham el 1979, va passar cinc anys treballant a la televisió de la BBC. El 1985 va ser guardonada amb un Consell de les Arts de Gran Bretanya de beques de capacitació per ser directora en el Teatre de Wolsey, Ipswich. A l'any següent va ser nomenada Directora Associada en el Teatre Everyman, Cheltenham, a continuació, el 1989, Directora Associada de la Bristol Old Vic, on la seva producció de la Comèdia de les equivocacions li va donar una targeta de trucades. Ella es va traslladar a la Royal Exchange Theatre, Manchester, on va dirigir el conte d'hivern, The School for Scandal, Medea, i una aclamada producció de la Mort i Caballero del Rei per Wole Soyinka. El 1991 va fer el seu debut en la Royal Shakespeare Company, amb una bona rebuda la producció d'una obra poc coneguda de Thomas Shadwell, el virtuós. A pesar que va seguir aquest el 1992 amb una reeixida producció dels artistes rares vegades vist i admiradors per Alexander Ostrovsky, que té, a partir de 2007, no va tornar a la RSC.

L’Estil

El pentinat és inconfundible, el brillant del pintallavis i la veu de mestra d'escola també: l'actriu nord-americana Meryl Streep encarna una Margaret Thatcher gairebé tan autèntica com l'original en la 'La Dama de Ferro'. La pel·lícula es construeix a partir de flaix-backs successius que esbossen a grans trets el retrat de la qual va ser la primera dona cap de govern, d'un país occidental, i probablement la més qüestionada de tots els Premiers Britànics. La pel·lícula recrea la seva lluita contra els "tous" del seu partit, contra l'oposició laborista i el seu discurs triomfal davant el parlament després de la rendició de les tropes argentines en la Guerra de les Malvines en 1982.

La Curiositat

La decisió d'atorgar el paper a una nord-americana ha estat envoltada de polèmica, a pesar que l'actuació de Meryl Streep ha estat unànimement elogiada i podria valer-li un tercer Oscar.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó