Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

I el Món Gira - Premi Prudenci Bertrana de Novel•la

Sinopsis

Ricard Moja, president de la fundació d’una prestigiosa institució cultural, desvia una quantitat important de diners per al seu ús personal. Recomanat per ell, l’artista Res Benito està preparant un gran mural sobre l’orgasme, que segons ell és l’origen del cant, per al teatre del Liceu. Tres perruqueres li proporcionen els pèls que necessitarà per a la seva obra. Mentrestant, Rubén Montesinos, que treballa per a les persones sense sostre, rep l’encàrrec de buscar la Lídia Moja, germana d’en Ricard desapareguda a l’Índia fa més de trenta anys.

Informació bàsica
  • Editorial  Columna Edicions
  • Pàgines – 554
  • ISBN  978-84-6641-447-0
El Gènere

Novel·la

Un Motiu per llegir-lo

Una novel·la sense bons ni dolents, amb comèdia i amb drama, en què tothom se sent empès a canviar i, si pot ser, a millorar.


L’Escriptor

David Cirici nascut a Barcelona en el 1954, és escriptor, guionista i publicitari. Ha treballat com a guionista a la ràdio en el programa de Ràdio 4 Català per a tothom"(1976-1982) i a la televisió en sèries com Oliana Molls (TV3,1985-1986), Kiu i els seus amics ( TV3 1984), Les tres Bessones (TV3 1995-2000), i programes com Ahí te quiero ver (TVE, 1986), Tariro Tariro (TVE, 1987), Blanc o negre (TV3, 1987), No passa res ( TV3 1988), El joc del segle ( TV3 1992).

També ha treballat en guions d'espectacles musicals del grup Roseland. El 1984 va obtenir el Premi Recull i el Premi de literatura infantil Apel·les Mestres amb el llibre Vòlics. Amb la publicació de La fàbrica de les mentides va guanyar el Premi de novel·la Joaquim Ruyra. Amb la Vida dels altres va ser finalista del Premi Ramon Llull 2000. També ha publicat Els Grúfols (edicions Pau) un llibre per a nens sobre el racisme i El baró i la leprosa (Empuries). Ha estat director creatiu a les agències RCP Saatchi & Saatchi i Alta Definión, i soci fundador i director creatiu a Imagina. Desde del 2000 dirigeix la seva pròpia agència, Cirici Comunicació.

L’Estil

Defineix Cirici la seva obra, com "una novel·la de realisme sociològic, un retrat d'un moment de crisi amb una mirada irònica". Amb aquest llibre, volia demostrar que "la novel·la realista té moltes possibilitats i pot ser a més molt divertida" i, salvant les distàncies, se sent en la senda del realisme quotidià de Philip Roth, Jonathan Franzen i Tom Wolfe, doncs la història que narra no és més que una "foguera de les vanitats". Els meus dos models narratius són William Faulkner i Mario Vargas Llosa. Tots dos tenen moltes coses en comú: fer novel·les realistes amb voluntat  total, històries trenades amb molts personatges que es van creuant, un punt d'innovació en les formes narratives...

La Curiositat

Cirici ha dit en una entrevista que inicialment tenia la idea d'escriure la novel·la sobre la història d'una jove que el 1973 va a l’Índia i desapareix i 35 anys després el seu pare inicia la seva cerca, però "de sobte, al juny d'aquell any es va produir el registre del Palau de la Música i vaig pensar que l'espoli enllaçava bé amb la meva història".

Link del primer capítolLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó