Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Franca Masu – Luz de Gas

Les Dates

Dissabte 4 de febrer de 2012 a les 21:30h

El Local

Luz de Gas

Muntaner, 246
Barcelona, 08021

La Sessió

Franca Masu, una de les veus més fascinants del Mediterrani, presenta el seu nou àlbum,10 ANYS amb les composicions en llengües catalana, sarda i italiana més sugestives del seu repertori, que han marcat la seva trajectòria artística i que l’han convertida en el màxim exponent del cant en llengua catalana de l’Alguer al món. Tots els temes són interpretacions particulars, marcades per autèntiques improvisacions, amb la característica veu personal i contundent que sempre ha diferenciat la Franca Masu, i amb la  qual ha donat nova vida a paraules antigues i ha vestit d’elegant bellesa les històries que ella mateixa escriu.


Motius per anar-hi

A més de reviure les cançons dels seus 10 ANYS, el concert serà també una ocasió per presentar temes inèdits i composicions pròpies de la Masu.


L’acompanya un excepcional quartet amb alguns noms ja reconeguts en l’àmbit de la música jazz: Mark Harris al piano, Fausto Beccalossi a l’acordió, Salvatore Maltana al contrabaix i el percussionista català Roger Soler.

      L’artista més destacada

Filla d’artista i professora de literatura reconvertida en cantant apassionada, Franca Masu és l’exponent més internacional de la llengua i cultura ancestrals catalanes vigents a la petita vila marinera de l’Alguer, territori de tan sols quaranta mil habitants a l’illa joliua de Sardenya i que conserva l’herència de l’esplendor medieval de la Corona Catalanoaragonesa.
Juntament amb el productor Mark Harris, publica el seu primer àlbum «El Meu Viatge», el 2000. Aquell àlbum es presenta a Catalunya en el Mercat de Música Viva de Vic i obté de la SGAE i de Ràdio 4 de Barcelona una menció especial com a millor obra debutant. També la revista musical Enderrock la qualifica entre les millors novetats, mentre que la crítica reconeix en Masu «la veritable revelació de la nova cançó d’autor catalana».

L’estil

Vibrant directe amb els millors moments de l'artista sobre l'escenari. Enregistrat des de Barcelona fins a Utrech passant per Estambul, Roma i Montreal, tots els temes estàn portats d'un sentit especial de la improvisació. També interpreta dues cançons en sard. A més dels seus orígens en el jazz i de la seva eminent mediterraneïtat sonora, entre les seves preferències musicals, mostra especial predilecció pel fado, que perfecciona i en la interpretació del qual es revela com una de les millors artistes italianes, a més d’aproximacions eloqüents al tango argentí.

La Curiositat

La Masu cantant i autodidacta es troba el 1996 amb un grup de jazzistes sards, amb els que comença a presentar-se com a artista apassionada pel jazz. El 1998 descobreix la bella sonoritat cantada del català, la mateixa llengua que, aïllada durant segles.

El Vídeo

Trobaràs el vídeo del treball de l’artista clicant el link:


On Aconseguir les entrades

Preu de les entrades: 18 euros:La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó