Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

El Darrer Triangle - La Seca Espai Brossa

Les Dates

Del 18 de gener al 5 de febrer de 2012. De dimecres a dissabtes a les 20.30h Diumenges a les 19h

El Lloc

C/ Flassaders 40
Barcelona, 08003


La Sinopsis

El Darrer Triangle és un espectacle que recupera el cabaret literari i visual mitjançant l'homenatge a la vida i l’obra de Joan Brossa. Amb un dels seus personatges, actuant de mestre de cerimònies, descobrim ingredients com l'humor sarcàstic i absurd, la paraula, la imatge, la música, el clown, l'striptease...

A través de la poesia escènica brossiana ens endinsarem al seu món, amb un espectacle fresc i proper. Un teatre viu, que Brossa ens concreta en una època determinada sabent que serà útil sempre. Personatges que es transformen davant de l'espectador, per ensenyar-nos que res és el que sembla i que tot podria ser diferent.

El gènere

Teatre de bulevard. Durada 90 minuts

Motius per anar-hi

Espectacle de cabaret amb textos de Joan Brossa per homenatjar la seva vida i obra.

El Repartiment

·         Laura Aubert
·         David Marcé
·         Núria Cuyàs
·         Laura Pau


El Director

El director és Adrià Aubert. Ha cursat Direcció i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre. Alguns dels seus últims espectacles:

·         L'ÚLTIMA VEDETTE DEL MOLINO (Direcció)
·         L'ÚLTIMA VEDETTE DEL MOLINO (Direcció musical)
·         ULISSES, UNA ODISEA MUSICAL (Direcció)
·         TOT ÉS JUST (Ajudant de direcció)
·         EL DARRER TRIANGLE (Direcció)
·         EL DARRER TRIANGLE (Dramatúrgia)
·         SOTERRANI (Alumne de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en pràctiques)
·         LA CASA EN OBRES (Ajudant de direcció)
·         NOCTURN (Ajudant de direcció)
·         LA CORDA FLUIXA (Direcció)

L’Escenografia

A càrrec d'Enric Romaní

L’Autor

L'autor de l'obra és el poeta i dramaturg Joan Brossa i Cuervo. Va nèixer a Barcelona el 1919 i es va formar en un context d'estètica de les avantguardes del s.XX. Va haver de deixar els seus estudis a causa de la guerra civil espanyola. Brossa va escriure les seves primeres poesies a les trinxeres. Aquesta es va conèixer tard a través de l'antologia Poesía rasa (1970) que recull des de Fogall de sonets(1943-1948) fins Avanç i escampall (1957-1959). Sens dubte, Joan Brossa ha estat una personalitat única per a la cultura catalana del segle XX. Amb Dau al Set protagonitzà una aventura determinant per a reprendre les avantguardes interrompudes durant la guerra civil i el franquisme. Fou admirador de tota la generació del grup ADLAN (Amics de l'Art Nou, 1932), de personatges com J.V.Foix, Josep LLuís Sert, Llorens Artigues i Joan Miró i de referents com ara Miguel Hernández i Salvat Papasseit, als quals considerava exemples d'una poesia lligada al poble. Pintors com Joan Ponç i Antoni Tàpies configuren també alguns dels noms de la seva constel·lació d'amistats. Tàpies va fer l'escenografia als anys seixanta de l'obra de Brossa "Or i sal" junt amb accions espectacle que poden ser considerades antecedents del happening. Poc a poc la poesia es materialitza i l'objecte passa a formar part de les formes d'expressió de l'autor.

Brossa, un poeta que va conrear els diferents gèneres (poesia visual, poesia escènica, prosa i poesia) amb compromís social i polític, va ser crític davant qualsevol intent de repressió de la llibertat.

L’Estil

El Darrer Triangle explora diversos gèneres i formes a l'escenari a través de la música, les titelles, el clown, etc. La suma d'aquests elements amb els petits fragments de l'obra brossiana i els seus poemes porten a fer un espectacle amb molt sentit de l'humor basat en l'absurd i en la crítica social.

La Curiositat

Els Pirates Teatre és la companyia que presenta l'obra i curiosament té una propera relació amb la figura de Joan Brossa. Els Pirates Teatre comparteixen amb Joan Brossa l’interès en donar a conèixer els gèneres escènics més maltractats, les ganes de viure l’art com a unió entre diferents disciplines, el reconeixement de la cultura de carrer i específicament de la nostra cultura i llengua, i, evidentment, el seu estil i llenguatge poètic, al nostre entendre universal.

El darrer triangle és un espectacle basat en l’obra de l’autor, on s'endinsaran dins de la seva poètica per anar una mica més enllà, demostrant que gran part del seu discurs que en moltes ocasions no va poder portar a escena és encara representable i vigent. La dramatúrgia que es presenta vol reivindicar la seva obra actualitzant-la i apropant-la als nostres temps, sense la necessitat d’una gran producció ni d’una reinvenció de l’obra brossiana, sinó d’un text que en potenciarà la seva poètica i discurs.

El Vídeo


On Comprar les Entrades

Preu: 18 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó