Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Centre Internacional de Fotografia Barcelona (CIFB) al MACBA

Les Dates

Del 27 de Gener al 20 de Maig

El Lloc

MACBA

Plaça dels Àngels, 1
Barcelona, 08001

La Temàtica

El CIFB es va inaugurar l'octubre de 1978 en ple Barri Xino barceloní. Ocupava un edifici de tres plantes que havia estat una antiga fàbrica de pastes alimentàries. La façana, després dels treballs de restauració, va ser decorada amb un mural realitzat per Arranz Bravo i Bartolozzi que representava cronològicament un resum de la història de la fotografia a través de retrats d'alguns dels seus autors més cèlebres, de Daguerre a Robert Frank, i acabava per algunes celebritats locals com Oriol Maspons o Xavier Miserachs. El director del CIFB, Albert Guspi (1943-1985), havia estat fotògraf de reportatge abans d’obrir la primera galeria comercial de fotografia d’Espanya, la galeria Spectrum, inaugurada el 1973 a Barcelona.


L’exposició s’articula entorn del projecte documental sobre la Barcelona quotidiana i la vida als barris, que va constituir l’aportació essencial i singular del CIFB. Els treballs exposats van ser realitzats per professors, alguns alumnes i per fotògrafs pròxims al CIFB que van participar activament en projectes promoguts des del centre o en les projeccions públiques.

Motius per anar-hi

El conjunt constitueix una representació col·lectiva de la ciutat traumatitzada que tot just ha sortit de la dictadura, abans de la gran renovació urbana dels vuitanta, i de les formes emergents de resistència i reconquesta de l’espai públic.
Els Artistes més destacats

Les zones en decadència del Barri Xino i la Rambla, que constituïen l'entorn del CIFB, fotografiades per Anna Boyé, Pep Cunties o Jordi Pol. Les zones autoconstruïdes del litoral sud, fotografiades per Jordi Sarrà. També s’hi inclouen projeccions de treballs presentats al CIFB per alguns dels membres de l’equip docent, com Mariano Zuzunaga, Eduard Olivella, Manel Esclusa o Jordi Sarrà, així com alguns fotògrafs locals que van participar en les vetllades fotogràfiques, com Humberto Rivas, Lluís Casals, Manolo Laguillo o Ferran Freixa. Jesús Atienza, Pep Cunties i Eduardo Subías.

l’Estil

La mostra està estructurada en tres àmbits i posa de manifest la relativa multiplicitat de plantejaments i formats expositius que van caracteritzar les activitats del CIFB. El primer àmbit inclou representacions dels barris populars i els seus habitants. El segon àmbit està dedicat íntegrament a la projecció de diapositives sobre l'antic Hospital Mental de la Santa Creu, realitzades per tres fotògrafs estretament vinculats al CIFB. L’últim espai conté una selecció de treballs centrats en la representació d’espectacles populars i pràctiques carnavalesques, que visibilitzen el paper clau que van tenir les subcultures –en particular la gai i la transsexual– i les seves formes de resistència en l’emergència de nous comportaments socials durant la Transició, de cara a la reconquesta de l’espai públic democràtic.

La Curiositat

La sala es tanca amb una sèrie sobre el dia a dia d’un circ realitzada pel grup Extra! (constituït per Sergi Capellas, Jordi García i Xavier Rosselló) el 1980, que va ser una de les exposicions més grans i ambicioses que va realitzar el CIFB d'un projecte generat pel mateix centre.

Les entrades

Preu: 8 Euros


Si vols Aprofundir mésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó