Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Carn de Canó – Donna Leon

Sinopsis

Quan apareix el cos d'un home en un canal, desfigurat per les marees, sense cartera i amb una sabata com a única pista, Brunetti la balla magra. A la comissaria no consta cap denúncia de desaparició i tampoc no ha desaparegut cap turista. On és, doncs, si és que n'hi ha una, l'escena del crim? Com podrà identificar Brunetti l'home si no disposa de cap fotografia? Afortunadament, però, l'autòpsia ofereix una pista addicional: l'home patia d'una estranya malaltia. Per aquí, doncs, cal començar a investigar.

Informació bàsica
  • Editorial – Edicions 62
  • Pàgines – 344
  • ISBN – 978-84-297-6886-2
El Gènere

Novel·laUn nou cas del comissari Brunetti, aquest cop més a prop que mai de la vilesa dels escorxadors

L’Escriptor

Donna Leon és una escriptora nord-americana nascuda a Nova Jersey el 28 de setembre de 1942. El 1965 va marxar a estudiar a Itàlia (Perusa i Siena). Els anys posteriors els va passar viatjant per Europa i Àsia. Va treballar de guia turística a Roma, de redactora de textos publictaris a Londres i de professora a diferents escoles nord americanes d'Europa i Àsia, entre d'altres. Després de dedicar uns anys a la docència, va decidir abandonar-la per dedicar la totalitat del seu temps a les seves dues passions: la literatura i l'òpera.

És coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari venecià Guido Brunetti, personatge central de tota la seva obra i que Donna Leon va crear al començament de la dècada del 1990. Els seus llibres, traduïts a vint-i-tres idiomes, són un fenomen de crítica i vendes a Europa i als Estats Units.

L’Estil

Les novel·les policiaques de Donna Leon ho tenen tot. Venècia com un bell teló de fons, un estil enlluernador i penetrant, i el carisma del comissari Brunetti. Descripcions socials increïblement vives i encertades, una aproximació exacta a una societat fragmentada.

La Curiositat

Carta de l’autora als lectors: Durant els gairebé vint anys en què Brunetti ha estat investigant delictes, s'ha fet gran (encara que no tan ràpid com jo) i s'ha tornat més reflexiu, tal vegada més trist. Ha vist la societat en la qual viu i el país que estima canviar, no sempre per bé, i ha acabat creient que hi ha poc que pugui fer per canviar les coses.Com és un home tenaç, fidel a la seva idea que un almenys ha d’intentar millorar-les. Brunetti s'ha tornat més concient en temes morals i polítics. M'agrada pensar que no s'ha convertit en un moralista i que conserva la capacitat de descobrir el delicte o la debilitat humana que condueix a ell i de fer que el lector consideri el febles que són les persones i que les entengui o senti simpatia per elles. Espero que els qui ja coneixen i senten afecte per Brunetti continuïn, com jo,veient-l´ho créixer en humanitat i compassió veient-ho créixer en humanitat i compassió. Espero que els qui ja coneixen i senten afecte per Brunetti continuïn, com jo,

Link del primer capítolLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó