Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Yo, Sola – Sala Porta 4

Les Dates

Divendres 13, 20 i 27 de Gener a les 23 hores.
Dissabtes 14, 21 i 28 a les 20 hores.

El Lloc

Sala Porta 4

Carrer de l'Església, 4-10

Barcelona, 08024


La Sinopsis

YO, SOLA és una biografia escènica explicada en primera persona, des d'on el performance assumeix el seu estat civil com a punt de partida i proposa una experiència real, ficcional, terapèutica, divertida, àgil, dramàtica i grotesca.

YO, SOLA exposa un drama de la realitat tan contemporani com és la solitud i les relacions idealitzades en la institució de la parella. Indaga sobre la dificultat de satisfer una necessitat tan universal i atemporal com és trobar a aquest altre que fa possible que deixem d'estar sols.


YO, SOLA és Verónica que està planejant sotmetre's a una experiència terapèutica alternativa -Teràpia Disney- des d'on es disposa a boicotejar una sèrie de contes infantils clàssics, els quals intervinguts per la seva pròpia experiència li permetran ironitzar i desemmascarar a aquells personatges que com Wendy Pan, Blancaneus o la seva Madrastra suposen un model de dona que insisteix a conservar un imaginari ja desactualitzat sobre com descobrir al príncep blau i la parella perfecta.

YO, SOLA és Verónica, però també som tots i totes, encara que ella decideix parlar des de les seves vivències, des de les seves relacions personals de parella, les quals es veuran per moments ficcionalitzades, parodiades, assumides en la teatralitat en primera persona. En aquest mirall escènic Verónica intentarà trobar algunes respostes, però no serà l'única, l'espectador en tant voyeur i testimoni presencial d'aquesta experiència terapèutica alternativa no podrà evitar identificar-se i deixar-se traspassar pels reflexos d'aquesta biografia escènica, bizarra, dramàtica i grotesca com la vida mateixa.

El gènere i durada

Comèdia. Durada 75 minuts

Motius per anar-hi

Un espectacle íntim, controvertit i interactiu. Una obra de múltiples desdoblaments que inclouen l’altra cara de personatges de Walt Disney i de la pròpia Verònica movent-se entre els rols reals i ficcionals.

El Repartiment

 • Performer/actriu: Verónica Pallini
 • Col·laboracions: Mon Costa, Montse Valentí, Tuni Montserrat, Gautam Rao.
 • Dramatúrgia: Fernanda Metilli, Patricia Suárez i Verónica Pallini.
 • Realització audiovisual: Josep Maria Grifeu, Laia Sant Joan, Ignacio Va rodar i Gerard Masalias.
 • Disseny gràfic: Andrea Cardinali.
 • Producció: Porta 4.
 • Gestió: Sheila Eroles.
 • Assistent de producció: Carmen Holguera.
 • Tècnic de llums i so: Marc Muntañés.
 • Direcció i posada en escena: Juan Urraco.
 • Idea original: Verónica Pallini. 

L’Actriu més destacada

Actriu, Docent i Investigadora teatral. Realitza la seva formació com actriu a La Escuela de Teatre de Buenos Aires. Així mateix estudia diferents tècniques d'actuació a Buenos Aires i a Barcelona. Complementa el seu treball amb tècniques de dansa, expressió corporal, sensopercepción, contact- improvisació, ball-teatre, cant i tècnica vocal per a actors. S'especialitza en pedagogia teatral. Explora diverses tècniques de creativitat associades al treball expressiu i terapèutic És llicenciada en Antropologia Social per la Universitat de Buenos Aires. Doctora en Antropologia Social i Cultural, especialista en Antropologia del Fet Teatral (Universitat de Barcelona). Imparteix classes de formació teatral des de 1993 en institucions i en universitats... En l'any 2006 funda La Escuelita, Estudi de Formació Teatral a Barcelona i actualment dirigeix Porta 4, continuació del primer projecte ampliat a una formació d'avançada que inclou una sala d'exhibició, ambdós a ! la ciutat de Barcelona. Així mateix fa classes a nivell universitari. Ha publicat nombrosos articles sobre la dinàmica teatral i cultural. Complementa la tasca com docent amb activitats professionals com actriu.

L’Escenografia

Sobre una gespa de 9x2 es realitza tota l’acció de l’actriu i l’obra audiovisuals.

El Director

Actualmente realiza su Doctorado en Estudios Teatrales en la Universidad Autónoma de Barcelona, es Magister en Estudios Teatrales por la Universidad Autónoma de Barcelona, Universidad Pompeu Fabra y el Institut del Teatre; Licenciado en Teatro, Profesor de Teatro y Profesor de Juegos Dramáticos por la Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires (UNICEN). Actor y Director Teatral. Docente de la Facultad de Arte de la UNICEN en las cátedras de Pedagogía Teatral y Dirección y Producción Teatral. Investigador del Centro de Investigaciones Dramáticas de la UNICEN en las áreas: Estudios Escenográficos (INDEES) y Estudios de Expresión Corporal (GITCE). Docente teatral en instituciones públicas y privadas.

Sus últimos trabajos en dirección teatral y como actor "Psicosis 4.48" (2008) "Restos 7 AM" (2009)" Lectures In Love" (2011) "Intimo: (Re)construcciones de mierda de otras vidas insignificantes" (2011)y "Yo, Sola" (2011), los últimos cuatro estrenados en Barcelona, forman parte de una investigación especifica en torno a lo biográfico y lo íntimo como material escénico. Linea en la cual desarrolla su investigación doctoral " Dramaturgias de lo real en la escena contemporánea".

Els Autors

Fernanda Metelli

Es actriz, humorista y guionista. Integrante de los elencos de Mírame cuando te hablo, Mujeres que (m)aman demasiado, Reite de mi, Rojo pasión rojo sangre y Superados. Participó de los programas Con sentido público (Canal 7) y Duro de domar y Los Unicos (El Trece). También integró el staff del Late Show Vanesa de noche y de los espectáculos para niños La sirenita y El libro mágico de las princesas 2 realizados por el Grupo Alas, bajo la dirección de Gustavo Bernal. Como actriz se desempeña en diferentes trabajos de cine, como el reciente filme sobre la vida de Estela de Carloto. Su formación se complementa con danza, clown, stand up. Profesora de teatro en diferentes instituciones académicas.

 Patricia Suárez

Premio Argentores Lationamerica 2011.

En 1994 publicó su primer cuento El señor y la señora Schwarz en la revista V de Vian, dirigida por Sergio Olguín. Fue alumna de la escritora Hebe Uhart. En 1997, recibió el Premio Haroldo Conti para Jóvenes Narradores de la Provincia de Buenos Aires por el cuento El aniversario de la muerte del Sr. Rojo. Recibió numerosos premios como el de Cuento del Fondo Nacional de las Artes, el Premio Musto de Rosario, el Clarín de Novela, el Premio Revista Ñ al mejor cuento, y otros más. Suárez se desempeñó en distintos medios periodísticos como los diarios La Capital'y Rosario 12 de Rosario, La Prensa de Buenos Aires y El País de Montevideo. En 1997 comenzó a trabajar en el Plan de Lectura de la editorial Libros del Quirquincho, de Buenos Aires, bajo la dirección de la escritora Adela Basch, donde publicó numerosos cuentos para niños. En 1997, recibió el Premio Monte Avila dentro del Concurso Juan Rulfo por el cuento para niños Historia de Pollito Belleza. Hacia ! 1999, se interesó en la dramaturgia y tomó clases durante tres años con el maestro Mauricio Kartún. Escribió alrededor de treinta obras.

El Vídeo de l’obra de Teatre


On Comprar les Entrades

Preu: 8 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó