Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Tinker Tailor Soldier Spy (El Talp)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Ens remuntem a 1973. Mentre la Guerra Freda segueix complicant les relacions internacionals, el Servei Secret d'Intel·ligència britànic (SIS),també conegut com « MI6» i pel seu nom en codi, «la Cúpula», fa tot el possible per estar a l'altura dels esforços d'espionatge d'altres països i per mantenir la seguretat en el Regne Unit.

El cap de la Cúpula, conegut com a Control (John Hurt), envia personalment al lliurat agent Jim Prideaux (Mark Strong) a Hongria. Però la missió de Jim s'interromp de manera sagnant, i Control és expulsat de la Cúpula juntament amb el seu subtinent, George Smiley (Gary Oldman), un "sagaz espia professional". Smiley, que s'acaba de separar de la seva esposa, Ann, és citat pel sotssecretari de l'Oficina del Gabinet, Oliver Lacon (Simon McBurney); pel que sembla, el govern vol tornar a contractar els serveis de Smiley com a agent secret,davant el temor que la Cúpula estigui sent amenaçat des de fa molt temps per un agent doble, o talp, que treballa per als soviètics, posant en perill a Anglaterra. Ajudat pel jove agent Peter Guillam (Benedict Cumberbatch), Smiley investiga les activitats passades i presents de la Cúpula.


El gènere

Thriller. Durada 127 minuts

Motius per veure-la

Basada en una novel·la de John Le Carré que realitza tot un exercici de contenció i de ritme per explicar una complicada història d'espies en la qual cap dels personatges és el que sembla..

El Repartiment

  •   Gary Oldman (George Smiley)
  • Colin Firth (Bill Haydon)
  •  Tom Hardy (Ricki Tarr)
  • John Hurt (Control)
  • Mark Strong (Jim Prideaux)
  • Benedict Cumberbatch (Peter Guillam)
  • Stephen Graham (Jerry Westerby)
  • Ciarán Hinds (Roy Bland)
  • Toby Jones (Percy Alleline)
  • David Dencik (Toby Esterhase)


L'actor més destacat

Leonard Gary Oldman (Londres,21 de març de 1958 ), a més d'haver participat en pel·lícules de gran pressupost d'Hollywood, Oldman ha actuat freqüentment en pel·lícules independents. En els premis Empire Awards, Oldman va ser guardonat amb el premi honorífic en honor a tota la seva carrera cinematografica convertint-se així en una Icona de la història del cinema.

Gary Oldman s'ha guanyat el reconeixement de grans actors i de tots els seus companys amb els quals ha actuat, tals com Anthony Hopkins o Colin Firth entre altres. Amb fama d'actor molt perfeccionista s'ha guanyat també excel·lents crítiques per alguns dels crítics mes influents de l'època.  La seva labor com a director li ha portat a la seva òpera primera Nil By Mouth amb la qual va guanyar diversos premis en festivals com Venècia i dos premis BAFTA (Millor director i millor pel·lícula). La seva interpretació de Sid Vicious en Sid and Nancy figura en la llista oficial "Les 100 millors interpretacions de la historia del cinema".

El Director

Hans Christian Tomas Alfredson (1 d'abril de 1965) és un actor i director de cinema suec, reconegut internacionalment per la pel·lícula dirigida en 2008, Deixa'm entrar (en suec, Låt donin rätte komma in, en anglès Let the Right One In), una revisió del mite vampíric.

Alfredson ha rebut el Premi Guldbagge al millor director en dues ocasions, en 2005 per Four Shades of Brown, i en 2009 per Deixa'm entrar. La seva pel·lícula El talp (en anglès 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy', una adaptació del llibre de John li Carré de 1974 i del mateix títol, va ser presentada al setembre de 2011 en l'edició 68ª del Festival de cinema de Venècia.

L’Estil

Amb una acurada estètica -"m'inspiro en la pintura i en la música", va explicar el director suec-, un guió que funciona a la perfecció i uns actors que han entès totalment els seus personatges.

Aire decadent, atmosfera pesada i imatge antiga per a una pel·lícula que es recrea en els detalls, com ha de ser en una història d'espies, amb una estupenda música d’Alberto Iglesias i que és tan complicada com solen ser aquestes històries.

La Curiositat

Per engegar-la, el director va tractar de buscar una sola línia en la novel·la de Le Carré perquè va considerar que portar-la sencera a la pantalla era tasca impossible.

Un procés d'adaptació en el qual va participar Le Carré oferint anècdotes reals i idees que es van incloure en aquest film que conjuga a la perfecció bon cinema i entreteniment.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó