Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Nevoa i Vicenç Solsona

Les Dates

Dimarts 27 de Desembre de 2011 a les 21:00 h. / 23:00h

El Local

Jamboree

Plaça Reial 17
Barcelona, 08002

La Sessió

Núria Piferrer és Névoa, una veu tocada per la saudade i el fàtum però alliberada de la condemna a una destinació adversa. Per això quan canta tot ho omple el seu somriure vital i contagiosa. I encara que es declari devota de la gran Amalia Rodrigues i la seva «estranya forma de vida», no pot evitar omplir el seu repertori amb l'àmplia varietat de registres que li ofereix la lusofonía. Ho fa acompanyada d'un autèntic prestidigitador de les cordes, el guitarrista Vicenç Solsona, adiestrador de la sensualitat que atresoren els ritmes més càlids i suggeridors del planeta.

Motius per anar-hi

La calidesa i dolçor de la vellutada veu de Névoa s'entremesclen amb els magistrals tocs de guitarra de Vicenç Solsona en un concert únic, irrepetible i absolutament encantador a la sala Jamboree.Névoa, veu
Vicenç Solsona ,guitarra

      L’artista més destacat

Núria Piferrer (Barcelona, 1971), coneguda artísticament com Névoa és una cantant de fados catalana. Canta en llengua portuguesa però també en català (per exemple, la cançó de Joan Manuel Serrat: De mica en mica (en el disc: Fado distraído) o La mar nostra (en el disc: Història de Catalunya en cançons 2.0). Va cantar a l'Orfeó català entre el 1985 i 1996.

L’any 1998 s’incorpora a la companyia Dagoll Dagom per fer la gira espanyola de l’espectacle Els Pirates d'Arthur Sullivan. Al 1999 va entrar a formar part del grup de música tradicional grega Vradiaki. La següent etapa, un cop ja iniciat el projecte de Névoa, es caracteritza també per una prolífica col·laboració artística amb Eduard Iniesta, amb qui treballa en diversos projectes musicals: Quatre de cors (1998), Hi ha quelcom que no va bé (2000), De viatges (2004) i Òmnibus (2004). Al 2006 estrena dos espectacles: Cançons de la República, amb Mario Mas, i Creuats pels estrets (Música de la Mediterrània), amb Toni Xuclà. L'any 2007 estrena dos espectacles dirigits per Jordi Prat i Coll: Frida en el mirall i Pensaments escrits al caure de les fulles, aquest darrer presentat al Festival Temporada Alta (2007).

L’estil

Ella és una apassionada del fado i ell és un dels millors coneixedors de la rítmica llatina. Aquesta curiosa combinació entre la melangia de la cançó portuguesa i l'alegria inherent en la casuística del tumbao ha donat com a resultat un dels duets més originals i interessants del circuit de clubs i dels escenaris amb caliu i proximitat. L'entesa entre la veu poderosa i intensa de Névoa i els acords brillants i carregats de compàs de Solsona converteixen la seva proposta en una curiosa fusió del millor de tots dos.

Un repertori obert a tota mena de registres i gèneres –de la bossa nova a la cançó francesa– permet a Névoa obrir el seu camp d'acció, exercitar la seva versatilitat i desmarcar-se del to dramàtic i profund associat a ella com a intèrpret de fados. Vicenç Solsona, per la seva part, també aprofita l'oportunitat per explorar en el seu vessant més íntim i acústic i mostrar el seu domini de l'instrument des de la subtilesa i l'elegància.

La Curiositat

Malgrat no tenir cap lligam de sang amb Portugal, Névoa fa molts anys que es dedica a la difusió del fado. La passió per aquest gènere l'ha duta a ser coneguda com la fadista catalana i fins i tot a ser acceptada en llocs com Lisboa.

El vídeo

Descobreix en el link del treball dels artistes:


On Aconseguir les entrades

Preu de les entrades: 12 euros:La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó