Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La Vampira del Raval - Teatre del Raval

Les Dates

A partir del 14 de Desembre. Dijous i Divendres 20:30h, Dissabtes 19h i 22h i Diumenges a les 18h.

El Lloc

Teatre del Raval

Carrer Sant Antoni Abad, 12

08001 Barcelona


La Sinopsis

La tenebrosa vida d'Enriqueta Martí, més coneguda com 'La vampira del Raval', s’ha convertit en un "insòlit" musical, dirigit per Jaume Villanueva, amb temes compostos per Albert Guinovart i text de Josep Arias Velasco. Els actors contribuiran a donar a conèixer les aventures d'una dona que, a principi del segle XX, segrestava, prostituïa i sacrificava nens i nenes del centre de Barcelona per satisfer les necessitats eròtiques i terapèutiques de la bona societat de la ciutat.

El gènere i durada

Musical. Durada 2 hores

El Repartiment

·         Pep Cruz
·         Roser Batalla
·         Roger Pera
·         Jordi Coromina
·         Mingo Ràfols
·         Mercè Martínez
·         Valentina Raposo

L’actor més destacat

Pep Cruz (Girona, 1948) és un actor i director de teatre. En l'actualitat té un dels papers protagonistes de la sèrie de TV3 Ventdelplà. Després d'estudiar a l'IES Jaume Vicens Vives de Girona, dels 20 als 25 anys treballà a l'empresa Chupa-Chups. Té formació d'enginyer. Començà la seva carrera teatral dirigint el TEI Sant Marçal (1971) de Girona, amb què va fer 33 espectacles de teatre en 16 anys, amb Cruz fent funcions d'actor i director, a més de portar 20 espectacles de titelles a les Fires de Girona (1980-2005). Posteriorment s'incorporà a la companyia Dagoll Dagom; en 2008 encara hi estava vinculat, per bé que Cruz té també la seva pròpia companyia Per-versions.

Presentà el concurs humorístic de TV3 Moltes gràcies. Està casat amb la també actriu Anna Rosa Cisquella; un dels seus fills, Marçal Cruz, intervingué en les sèries Oh Europa! i Oh Espanya! fent el paper de fill de Pep Cruz. A l'any 1987, Pep Cruz rebé el premi Crítica Serra d'Or de Teatre per "la seva aportació global al món del teatre".

El Compositor

Albert Guinovart es va formar músicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, marxà a Londres per a estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència i la interpretació pianística.

El seu catàleg d'obres com a compositor inclou l'òpera Atzar, el ballet Terra Baixa (per a cobla, encàrrec del Memorial Joaquim Serra), abundant música simfònica i una prolífica producció cambrística. Les seves obres han estat dirigides per directors com Phillipe Entremont, Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Franz Paul Decker o Vasily Petrenko.

És conegut també pels seus musicals: Mar i cel (1988 i 2004)(premi Max a la millor composició 2006), Flor de Nit (1992), Desconcerto Grosso (1994), Gaudí, el musical de Barcelona (2003) i Paradís (2005). En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diverses pel·lícules, entre les que destaquen El largo Invierno, dirigida per Jaime Camino i amb la que va obtenir el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya de 1992; Los niños de Rusia, del mateix director; La monyos de M. Ros o Coronel Macià de Josep Maria Forn.

En el terreny de l'audiovisual, ha compost també algunes sintonies televisives, com les de les primeres sèries de televisió catalanes, destacant Nissaga de Poder, Nissaga, l'herència, Laberint d'ombres, Mirall trencat i El cor de la ciutat.

L’Estil

Albert Guinovart ha composat un total de tretze cançons, en les quals hi ha una certa recuperació del llenguatge d'aquella època, amb aires de "cabaret", i que poden tenir reminiscències d'una altra peça seva, "Flor de Nit".

L’Escenografia

Ambientada a la Barcelona del 1912, l'obra relata -en clau de musical de factura còmica i final
tràgic

La Curiositat

Quan Enriqueta Martí va ser detinguda, molts dels seus clients van tremolar, ja que es deia que tenia una exhaustiva llista en la qual anotava tot el que els subministrava a cadascun d'ells.

El Vídeo de l’obra


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó