Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La source des femmes (La font de les dones)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Tot comença en un allunyat poble del nord d'Àfrica i Orient Mitjà, on els pobladors del lloc, tenen una tradició especial per a les dones habitants, i consisteix que totes vagin a buscar l'aigua que neix a dalt d'una muntanya. Aquesta pràctica és molt complexa, ja que les dames han de suportar les inclemències del clima en el seu viatge, especialment la intensa calor. Però un dia Leila plena de valor, decideix fer una vaga d'amor, que consisteix en que no hi haurà sexe per als homes, fins que aquests les ajudin a carregar l'aigua. Tot es converteix en un veritable embolic i junts hauràn de buscar una solució.

El gènere

ComèdiaDurada 135 minuts

Motius per veure-la

Aquesta pel·lícula, conté una història interessant i la lluita de les dones de l'Àfrica per fer valer els seus drets com a persones.

El Repartiment

  • Leïla Bekhti com Leila
  • Hafsia Herzi com Loubna Esmeralda
  • Biyouna com Le vieux fusil
  • Zinedine Soualem
  • Sabrina Ouazani
  • Malek Akhmiss com Soufiane
  • Saad Tsouli com Mohamed
  • Saleh Bakri com Sami
L'actor més destacada

Nascut el Leïla Bekhti (1984 Issy-les-Moulineaux) va començar la seva carrera al cinema gairebé per accident, i va fer els seus primers passos davant d'una càmera per Kim Shapiron en la pel·lícula Sheitan el 2005, al costat de Vincent Cassel. La seva interpretació va cridar l'atenció i aviat va començar a rebre diferents papers en diverses pel·lícules. El 2006, li van donar el paper de Zarka en la pel·lícula Paris Je t'aime. El mateix any, va tenir un paper en la pel·lícula Mauvaisse Foi. Els anys 2008 i 2009 van marcar el punt d'inflexió en la seva carrera al donar-li dos papers principals: la filla del fellagha en Mesrine, de Jean François Richet, i el paper de Djamila en la pel·lícula A Prophet de Jacques Audiard. La pel·lícula va rebre diferents premis en els Cèsar i va permetre a la jove actriu passejar per la catifa vermella del Festival de Cinema de Cannes el 2009.

El Director

Radu Mihaileanu ( 1958 Bucarest ). Seleccionada per competir en la Secció Oficial de Cannes 2011, La font de les dones és l'últim treball de Radu Mihaileanu, un director francès d'origen jueu al qual és conegut pels llargmetratges com
'El concert' o 'Vés i viu',entre d´altres. Mihaileanu prossegueix així una carrera on ha desenvolupat films amb cert compromís social. 'Vés i Viu', per exemple, parlava del racisme a través de la història d'un noi etíop de religió cristiana que es fa passar per jueu per escapar de la fam del seu país. 'El concert' tornava a tractar el tema de la discriminació en una trama on un dels principals protagonistes era un director d'orquestra rus que va ser acomiadat del seu lloc al  negar-se a fer fora els músics d'ascendència hebrea que tocaven sota la seva batuta.

A més del seu treball al cinema, va publicar un llibre de poemes el 1987 titulat Une vaga en el mal de mer.

L’Estil

La font de les dones uneix contingut social amb la presència de la música, encara que en aquesta ocasió els sons clàssics deixin pas a temes inspirats en poemes àrabs i bereberes.

La Curiositat

El cineasta ha escollit com a punt de partida un succés que va passar a Turquia el 2001, quan un grup de dones va començar una vaga d'amor per aconseguir que construïssin una font. A més d'aquest fet real, el  realitzador ha utilitzat també com a inspiració 'Lisístrata', una obra d'Aristòfanes on les dones s'alcen contra l'apatia masculina.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó