Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La Sorpresa del Roscón

Les Dates

Divendres 6 a les 20h.
Dissabtes 7 a les 20h.
Diumenges 8, 15, 22 i 29 a les 18h.

El Lloc

Sala Porta 4

Carrer de l'Església, 4-10

Barcelona, 08024


La Sinopsis

L'actriu explicarà els enfrontaments de la protagonista amb la seva família després de tornar de Guinea i haver abandonat els hàbits després de 15 anys de vida missionera per casar-se amb un càmera de televisió, en clau d'humor, ens parlarà de les seves anècdotes, la seva història amb els homes, les seves relacions familiars durant els tres últims Nadals i les sorpreses que aquestes li ofereixen.

En paraules d'Elvira Lindo: “Per a mi escriure és donar vida a aquestes veus que em ronden en el cap, que passegen amb mi, que omplen el silenci de qualsevol activitat quotidiana. La Sorpresa del Roscón és una transcripció. Passejava en la tardor del 2001 per Central Park i la veu d'una dona, Corina, em va envair el passeig, em va posseir com si la conegués de tota la vida i al final del meu passeig no hi havia dubte: tenia en el meu poder un personatge, la seva vida, frustració, la seva violència. Ho vaig escriure d'una tirada.


Corina és un dels personatges als quals he donat vida que més m'agraden. Té amargor però està plena de desitjos poderosos que mai ha pogut satisfer. Aquest text va ser escrit per al periòdic El País com a conte de Nadal, però, en realitat, sempre va ser un text dramàtic. Assun Planas ho va veure clar des del principi. Ella li va donar carn a Corina, li va donar el timbre de la seva veu i ara em sembla (un altre miracle) que aquest text va ser escrit per Assun, només per a ella.” Publicat en El Periódico, 3 de juny de 2004.

El gènere i durada

Comèdia. Durada 50 minuts

El Repartiment

  • TEXTO: Elvira Lindo
  • DIRECCIÓN: Rafael Lladó
  • ESCENOGRAFÍA E ILUMINACIÓN: Rafael Lladó
  • ACTRIZ: Assun Planas
  • PRODUCCIÓN: Malvasia Produccions


L’Actor més destacat

Assun Planas

Llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre i doctoranda en arts escèniques, per la UAB, estudis a París amb Arianne Mnouskine i Venezia amb Carlo Boso.Cursos amb Vassiliev, Strasberg i uns altres.

Professora de commedia dell´art en l'Institut del teatre i Porta4. Al SAT dins , viu el SAT, en el fesival de Santa Cruz de Tenerife entre d’altres. Professora d'interpretació en el Galliner de Girona, en el Timbal, Company, l'Escola de teatre. Com a actriu, en teatre forma part de companyies com el TAG de Venezia, Els Joglars o la companyia Nacional de teatre clàssic de Madrid. En cinema va estrenar en el festival Sundance “ absurdistan “, i en els Goya, “más pena que gloria”. En televisió va participar amb personatges fixos en “Mir” i “Temps de silenci”, actualment participa com a protagonista en la sèrie “Mossen Capellâ” per IB3.

El Director

Rafael Lladó

Llicenciat en l´Escola Superior dArt *Dramàtic i Escenografia de L´*Institut del Teatre, Barcelona. Realitza els seus primers treballs com a escenògraf col·laborant en els muntatges “Jordi Dandin” de Molière, “El balcó” de Genet, “La filla de l'aire” de Calderón i “*Mare Coratge” de *Brecht, creats per Fabià Puigserver.

Entre 1981 i 1993 ocupa el càrrec de director tècnic en el Teatre Lliure de Barcelona, participant en produccions d'obres de Tchekhov, Shakespeare, Pirandello, etc. i òperes com “La flauta màgica”, fins a un total de mes de 50 muntatges teatrals sota l'adreça de Fabià Puigserver, Lluís Pascual, Pere Planella, Josep Muntanyés, Albert Boadella, Ariel García Valdés, Carme Portacelli, Lluís Homar i Gerardo Vera entre uns altres.

L’Autor

Elvira Lindo

Neix a Cadis i és madrilenya d'adopció, ciutat que la va acollir des dels
dotze anys d'edat. Periodista i escriptora, una tarda de 1988, en un estudi de RNE va crear el personatge de Manolito Gafotas, un nen d'un barri popular madrileny, al que Elvira atorgava la seva pròpia interpretació davant del micròfon. En 1994 publica el primer llibre basat en Manolito (Ed. Alfaguara). Poc després la mateixa editorial va publicar el segon lliurament “Pobre Manolito” i la tercera “Com *molo”.

Incloses les versions d'àudio-lliuro editades per a cecs on la pròpia autora interpreta a Manolito, com al programa de ràdio. El llibre mes recent del personatge és “Els draps bruts”. En els anys 90, Elvira col·labora en la Cadena Ser interpretant a “Manolito Gafotas” al programa “A viure que són dos dies”. Al marge d'aquest personatge tan important, Lindo compta amb un impressionant currículum professional, desenvolupant múltiples i variades facetes periodístiques.

Ha estat reportera de RNE, presentadora del programa radiofònic “El bagul de la metre”, ha dirigit i presentat el programa cultural “Madrid, port de mar”, moderadora de l'espai “Aposti per una” i realitzadora de l'espai “Herois i Muses”. També ha estat guionista, comentarista, sense oblidar el seu treball en informatius de RNE a Màlaga i Andalusia. Involucrada al programa cultural i humorístic “El gall que no cessa”, TVE la contracta en 1992 com a guionista d'humor de magazines matinals. És editora d'una sèrie d'articles d'Antonio Muñoz Molina i autora de la comèdia teatral “La llei de la selva”. En cinema destaca la seva fabulosa estrena com a guionista de la comèdia coral “La primera nit de la meva vida” de Miguel Albadalejo

La Curiositat

En palabras de Elvira Lindo:

“Para mí escribir es dar vida a esas voces que me rondan en la cabeza, que pasean conmigo, que llenan el silencio de cualquier actividad cotidiana. La Sorpresa del Roscón es una transcripción. Paseaba en el otoño del 2001 por Central Park y la voz de una mujer, Corina, me invadió el paseo, me poseyó como si la conociera de toda la vida y al final de mi paseo no había duda: tenía en mi poder un personaje, su vida, frustración, su violencia. Lo escribí de un tirón.

Corina es uno de los personajes a los que he dado vida que más me gustan. Tiene amargura pero está llena de deseos poderosos que nunca ha podido satisfacer. Este texto fue escrito para el periódico El País como cuento de Navidad, pero, en realidad, siempre fue un texto dramático. Assun Planas lo vio claro desde el principio. Ella le dio carne a Corina, le dio el timbre de su voz y ahora me parece (otro milagro) que este texto fue escrito para Assun, sólo para ella.”  Publicado en El Periódico, 3 de junio de 2004.

On Comprar les Entrades

Preu: 8 euros


Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó