Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La Passió d'Olesa de Montserrat

Les Dates

SESSIÓ MATINAL (de 10.15h a 14.00h)

·         Març 11 - 18 – 25
·         Abril 6 - 15 – 22

SESSIÓ DE TARDA (de 17.30h a 21.15h)

·         Març 31
·         Abril 1 – 14

El Lloc

Teatre de La Passió

Plaça de l'Oli, sense número
Olesa de Montserrat,
Barcelona 08640


La Sinopsis

És evident que en un espectacle on es representa la vida, la mort i la resurrecció de Crist, les connotacions religioses en són presents.

En el cas de La Passió d’Olesa, com totes les que es representen pel territori català, en són més que presents, en són l’origen. Olesa, però, amb el pas del temps, ha anat allunyant les representacions a la tradició religiosa per apropar-la més a l’espectacle teatral. Aquesta és la gran sorpresa que és en boca de tots els que visiten La Passió d’Olesa per primera vegada, la sensació que molt lluny d’assistir a una tradició que un cop a la vida toca, han presenciat un espectacle teatral de primera categoria.


Els actors, tots ells amateurs i vinculats al poble, són seleccionats i dirigits en base a la qualitat interpretativa de cadascú. Ser olesà no és el requisit únic i imprescindible per actuar a La Passió; per ser-ne un primer actor cal un requisit encara més important, la qualitat artística. D’aquesta manera s’entén que, durant l’època moderna de La Passió, aquesta ha actuat com una autèntica pedrera de talents artístics que avui en dia, un cop estrenats al nostre teatre, són professionals del ram.

La modernitat del text, la posada en escena, els efectes, el treball d’un equip tècnic a la tramoia digne del millor dels espectacles professionals, l’esforç de tot un poble abocat d’una manera o bé d’una altra perquè l’espectacle perduri en el pas dels temps i sobretot, els resultats, fan que els vilatans se sentin tan orgullosos amb la seva Passió com per desitjar mostrar-la a tots aquelles que encara no la conegueu. Us sorprendrà.

El gènere i durada

Melodrama. Durada 3 hores (2 entreactes)

Motius per anar-hi

Més d'un miler de persones fan possible cada representació al damunt dels escenaris més grans d'Europa amb una platea amb capacitat per a 1500 persones. Tanmateix, és l'única de "les passions" guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (any 2002).

El Repartiment

Mil persones anònimes treballen voluntàriament per fer possible cada representació.

El Director

La direcció artística de l'espectacle va a càrrec de Xavier Povill, Raül Díaz, Ignasi Campmany i Pilar Puimedon. La Passió la formen centenars de ciutadans. Costaria trobar alguna família que no tingui alguna vinculació amb l'espectacle. Ho avalen el miler de persones que participen a cada representació, els quasi cinc-cents anys d'història i el fet que els nous olesans també hi són benvinguts. La Passió d’Olesa és gestionada pels membres de la Junta que formen el Consell Directiu.

Aquest Consell Directiu és renovat cada quatre anys mitjançant una convocatòria d’eleccions entre els col·laboradors de l’Entitat. Així mateix, el Consell Consultiu és l’òrgan de consulta i assessorament de Consell Directiu i pont de comunicació entre la direcció i els col·laboradors.

L’autor

La Passió forma part de la literatura dramàtica que als Països Catalans integra el cicle de La Passió. De bon principi l’obra va ser concebuda amb la finalitat de continuar la tradició que la va gestar. Naixia per ser representada.

El que sabem del text utilitzat en les representacions de La Passió d’Olesa és que fins al 1946 es van utilitzar els coneguts versos atribuïts a fra Antoni de St. Jeroni, més o menys arranjats.

L’any 1947 es va estrenar una nova versió creada per Joan Povill i Adserà, que anirà refent i polint fins a aconseguir la versió definitiva envers el 1960, que és la que actualment es representa al Teatre de La Passió.

L’Escenografia

El disseny escenogràfic és obra de Pere Francesch, exdirector del Centro Dramático Nacional (Madrid) i nominat als premis MAX de teatre per "Chicago".

La Curiositat

Totes les persones que treballen a La Passió, ho fan de manera voluntària. Així ha estat des del segle XVI i així seguirà..

El Vídeo de l’obra


On Comprar les Entrades

Preu: 20 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó