Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Impressionistes.Mestres francesos de la col·lecció Clark


Les Dates

Fins el 14 de Febrer de 2012

De dilluns a divendres, de 10 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 21h

El Lloc

Caixa Fòrum de Barcelona

Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8.
Barcelona, 08038

La Temàtica

L'exposició aplega un conjunt excepcional de pintura francesa del segle XIX i començaments del XX, procedent de la col·lecció de Sterling i Francine Clark.


Les obres que va adquirir, principalment de la primera etapa de l'impressionisme, convivien amb els mestres antics i també amb la pintura immediatament anterior, sense ruptures. A la mostra, hi trobem els pintors realistes de l'escola de Barbizon –Corot, Millet, Rousseau– al costat dels grans mestres de l'impressionisme: Sisley, Pissarro, Manet, Monet, Degas i, sobretot, Renoir, que va ser el primer impressionista de la col·lecció Clark.


Motius per anar-hi

Manet, Monet, Renoir, Degas i tota l'esplendor del París del començament del segle XX arriben a CaixaForum a través del Sterling and Francince Clark Art Institute.

L’Artista més destacat

Després d’una brillant carrera a l’Exèrcit dels Estats Units, Sterling Clark (1877-1956) es va instal·lar a París i va començar a col·leccionar obres d’art (afició que li havien transmès els seus pares). Comptava per això amb una quantiosa fortuna heretada del seu avi, president de Singer Corporation (la famosa firma de màquines de cosir).

L’any 1919 es va casar amb la francesa Francine Clary, que compartia la seva afició per l’art. Junts van crear una excel·lent col·lecció de pintura, escultura, dibuixos, gravats, argenteria i porcellanes.

l’Estil

La major part de la col·lecció Sterling Clark prové de París, dels primers anys del segle XX. Una col·lecció personal reunida pel plaer d’envoltar-se de les grans creacions del seu temps, on les obres s’integraven a l’entorn distribuïdes  per la casa combinant peces de diferents períodes i estils seguint el seu gust personal; sempre buscant una continuïtat entre el passat i el present.

L’Obra més destacada

Destaca per ser la col·lecció privada més gran del món de renoirs. El matrimoni va aconseguir 39 olis del francès, dels quals encara se'n conserven, en els fons que van llegar, 32.

D'aquests, 21 s'exhibeixen a CaixaForum, entre ells Noia fent ganxet (1875), la primera peça d'art modern que va adquirir el col·leccionista, i Cebes, el renoir que més li agradava a Clark. Aquestes pintures, més Ballarines a classe, de Degas, ja s'han vist a Espanya. Les primeres, a la mostra Passió per Renoir celebrada l'any passat al Prado, i la segona al Museu Picasso de Barcelona en l'exposició Picasso davant Degas. La resta s'exposen per primera vegada al país.

La Curiositat

Sterling Clark va convertir la seva passió personal en un patrimoni col·lectiu i el 1955 va crear el seu propi museu a Williamstown, a l'estat de Massachusetts. L'exposició reviu l'esplendor del noucents – quan París era la capital de la pintura– i ens acosta a alguns dels seus artistes més destacats, com Renoir, que té una presència molt important en la col·lecció Clark i en aquesta exposició.

El Vídeo


Les entrades

Preu: Exposició GratuïtaLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó