Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Homenatge Montserrat Caballé – 50è aniversari del seu debut al Gran Teatre del Liceu

Les Dates 

Exposició

Del 3 de gener al 20 de març de 2012.

Projecció a l’Auditori de Espai Liceu

Del 3 de gener al 20 de març de 2012.

El Lloc

Gran Teatre del Liceu

El motiu de l’homenatge

El diumenge 7 de gener de 1962 s’estrenava al Gran Teatre del Liceu, i a Espanya, Arabella de Richard Strauss. Xavier Montsalvatge, en aquella època crític d’òpera de «La Vanguardia», destacava dos dies després en la seva ressenya que l’estrena suposava dues novetats absolutes per a Barcelona: l’òpera d’Strauss i «la veu de Montserrat Caballé». 50 anys més tard el Gran Teatre del Liceu no podia deixar passar l’ocasió per a retre a Montserrat Caballé un merescut homenatge.

Montserrat Caballé i el Gran Teatre del Liceu composen una relació sentimental i professional que es va afermar immediatament amb els papers de Donna Elvira de Don Giovanni i Cio-Cio-San de Madama Butterfly, primers passos d’una llarga i intensa història compartida que ha inclòs moltes de les seves interpretacions més definitives: Norma, Roberto Devereux, Maria Stuarda, Lucrezia Borgia, Il pirata, Aida, Un ballo in maschera, I vespri sicilianni, etc.

Motiu per anar-hi

Montserrat Caballé ha estat pel Liceu molt més que una artista extraordinària d’inqüestionable projecció internacional. Forma part de l’essència i la història de la institució, de la ciutat i ha rebut l’apreci i el reconeixement del públic barceloní.

L’Artista

Montserrat Caballé i Folch va néixer el 12 d'abril de 1933 al carrer d’Igualada de Barcelona. Va estudiar 12 anys al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on va guanyar la medalla d'or l'any 1954. La cantant destaca per la seva tècnica i les seves interpretacions dels grans papers del bel canto de Rossini, Bellini i Donizetti.

Montserrat Caballé ha cantat més de vuitanta papers operístics, des de l'òpera barroca fins a Verdi, Wagner i Puccini, incloent obres de Richard Strauss. També ha cantat cançons populars espanyoles. La seva veu és destacada per la seva puresa, pel seu control precís i per la seva potència fet que es tradueix en una tècnica superba, matisació vocal i els seus exquisits pianissimos.

Els Premis

Entre els molts premis musicals rebuts cal destacar el Premi Grammy a la millor interpretació vocal solista de música clàssica rebut el 1968 per la seva interpretació en l'àlbum Rossini: Rarities. El 1982 fou guardonada amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya i el 1991 amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts. Caballé també ha fet incursions en la música pop, així el duet de Caballé amb el cantant de rock Freddie Mercury, Barcelona, esdevingué l'himne dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. L'any 2005 fou guardonada amb el Premi Nacional de Música que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Les Activitats

Exposició

Un recorregut a través de fotografies, reproducció de programes de mà, panells explicatius, audiovisuals i objectes, que pretenen il·lustrar el pas de la soprano per aquest Teatre. La major part del material exposat prové dels fons de l’arxiu del Liceu així com aportacions de la família Martí-Caballé, que participa activament en el projecte.

Aquesta exposició estarà comissariada per l’expert en òpera Santiago Vela i tindrà lloc al Balcó Foyer. Del 3 de gener al 20 de març de 2012.

Projecció a l’Auditori de Espai Liceu

Projecció d’escenes de diferents òperes protagonitzades per Montserrat Caballé. Una selecció de la seva carrera internacional i de la realitzada al Liceu.

A l’Auditori de l’Espai Liceu. Entrada lliure. Dimarts, dijous i dissabtes de 17 a 19h (llevat dissabte 11 de febrer) Del 3 de gener al 20 de març de 2012.

Els Vídeos

Descobreix el Vídeo de l’artista interpretant una de les més famoses peces del seu repertori. Casta Diva - Norma de Bellini:


La Curiositat

El Liceu, que el 1966 ja va concedir a Montserrat Caballé la Medalla d’Or de la institució, organitza tot una sèrie d’actes per celebrar conjuntament aquest 50è aniversari

Com comprar les entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó