Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Duo Celeste Mezquida – Ateneu Barcelonès

Les Dates

Diumenge 11 de Desembre a les 18h, 19h i 20h

El Local

Ateneu Barcelonès

Carrer de la Canuda, 6
Barcelona, 08002

La Sessió

Aquest duet està integrat per dos dels joves músics més importants del panorama actual del jazz a la nostra ciutat. La cantant Celeste Alías, artista inquieta i molt creativa, ha dut a terme recentment diversos projectes que l’han portat a actuar arreu d’Europa. I Marco Mezquida és sencillament un dels més grans talents del panorama jazzístic actual a casa nostra, un pianista completíssim que sorprèn i causa admiració en totes les seves actuacions. Des de la seva constitució com a duet estable han actuat arreu de l’Estat Espanyol i ara arriben a la nostra programació amb un programa eclèctic que inclou composicions pròpies.

Motius per anar-hi

Els dos músics, creadors conscients i constants, no entenen la música sense la llibertat, la comunicació i l’essència de la improvisació per a que pugui ser un fèrtil camí d’expressió artística. En directe, el duo destaca per unes interpretacions personals d’una intensa frescor, emoció i solidesa, gràcies al seu profund enteniment musical després de cinc anys treballant plegats.


  • Celeste Alías - Veu
  • Marco Mezquida - Piano


      L’artista més destacat

Celeste Alías s’inicia en la música amb l’estudi del clarinet, però ja des dels inicis sent una atracció per la música vocal. Amb el mestratge del músic Jordi Noguera comença els estudis de cant, i passant per la música antiga, clàssica i romàntica, arriba al jazz i l’improvisació, i decideix instal·lar-se en el treball de la veu.

La seva vida acadèmica passa per l’estudi del grau professional de clarinet i la diplomatura en magisteri musical, i continua a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb la llicenciatura en cant de jazz, on estudia amb Carme Canela com a professora principal, i rep classes també amb Ana Finger, Lluís Vidal, Dani Pérez, Joan Munné, Manel Camp, Agustí Fernández i Francesc Capella, entre d’altres.
La possibilitat de rebre una beca d’estada Erasmus li permet desplaçar-se un any a estudiar a Amsterdam, la qual cosa li permet ampliar la seu entorn musical i com a estudiant, treballant jazz vocal i improvisació al Conservatori Superior de la ciutat. A més a més, ha participat en màster classes i seminaris amb les cantants internacionals Luciana Souza, Sheila Jordan, Deborah Carter i Alessandra Patrucco.

L’estil

Des que es van conèixer, el juny de 2005, la cantant Celeste Alías i el pianista Marco Mezquida exploren a duo i sense prejudicis una personal i atrevida visió musical que es deixa influenciar per la música clàssica i de la música popular. El duo apropa aquests dos mons injustament separats, on la improvisació i l’ampli marge de llibertat que caracteritza el jazz esdevé el mitjà per crear una sonoritat cambrística nova amb un repertori que abarca un ampli ventall estilístic. Això fa que el duo treballi amb diferents repertoris, ja sigui jazzístic (Gershwin, Cole Porter, Irvin Berlin), basat en la cançó de tots els temps o en formats contemporanis o d’improvisació.

La Curiositat

El juny de 2008. Celeste Alías participa com a solista en la Big band de l’Esmuc “Porgy and Bess”, sota la direcció de Joan Albert Amargós, i ha col.laborat en també el projecte “Ciutat”, en un duet amb el pianista Manel Camp. També ha actuat en l’acte dels Premis de Cultura de Catalunya, juntament amb el guitarrista Feliu Gasull.

El vídeo

Descobreix en el link del treball dels artistes:


On Aconseguir les entrades

Preu de les entrades 6 euros:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó