Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Catalunya Über Alles!

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

La trama de “Catalunya über alles!” la componen tres històries que comparteixen personatges i un mateix espai: un poble de l’interior de Catalunya. L’època és l’actual. La primera història tracta d’un ex presidiari que després de complir una condemna de 19 anys per violació, torna a casa per reintegrar-se. A través dels seus ulls observem la nova realitat del poble: el mercat setmanal ple d’immigrants i el discurs d’un polític que carrega contra aquesta nova realitat. Aviat totes les mirades i prejudicis cauran sobre ell. La segona història tracta d’un immigrant subsaharià afectat per la crisi. Necessita una feina, qualsevol, per poder mantenir a la seva família. Troba l’oportunitat en una empresa del “cobrador del frac”, on els seus treballadors ja no vesteixen de frac, sinó que porten el vestit típic català (faixa, espardenyes i barretina). La seva primera missió serà perseguir al polític morós que vol expulsar als immigrants del poble. A la tercera història ens trobem amb una família adinerada que torna al seu xalet abans de temps. Un lladre d’origen albanokosovar està robant en el seu interior. L’amo de la casa i el delinqüent comencen una baralla que acaba amb la mort de l’assaltant. L’últim tret és a boca de canó. A partir d’aquest moment, l’empresari es troba al mig d’un circ mediàtic:! justicier social o assassí.

El gènere

Drama. Durada 98 minuts

Motius per veure-la

Catalunya über alles! reflexiona entorn el repte de la integració dels nouvinguts i de la tolerància de la gent del país, sota l'ombra de l'amenaça dels extremismes demagògics.

El Repartiment

·         Joel Joan
·         Jordi Dauder
·         Gonzalo Cunill
·         Vicky Peña
·         Babou Cham
·         Belén Fabra
·         Àngels Bassas
·         Boris Ruíz
·         Diana Iuliana
·         David Arribas

L'actor més destacat

L'actor Joel Joan, que es va donar a conèixer fora de Catalunya amb la sèrie de televisió "Periodistes" i per la seva participació en cintes com "El cor del guerrer" o "Salvador (Puig Antich)", encapçala el repartiment de "Catalunya über alles!" en el rol d´empresari, convertit en heroi de masses per haver matat a un lladre (immigrant) durant una refrega a fi de salvar la seva vida. L´ acompanyen Babou Cham com el cobrador de morosos subsaharià, pel qual va rebre un esment especial del Jurado en l'últim Festival de Cinema de Màlaga i Jordi Dauder (mort recentment), amb una prolífica carrera al cinema espanyol amb títols com La flaqueza del bolchevique o "L'alquimista impacient".

El Director

Ramon Térmens, director de la pel·lícula i també artífex del guió junt amb Daniel Faraldo, va debutar l'any 2004 amb Joves, co-escrita i co-dirigida amb Carles Torras. Dura exposició sobre la pèrdua de valors de certa joventut contemporània, va rebre tres Premis Ciutat de Barcelona (entre ells, el Premi al Millor Director Novell) i fou exhibida a diversos festivals internacionals. El seu segon llargmetratge, primer en solitari, fou “Negro Buenos Aires” (2009). Thriller d'acció i suspens ambientat a la capital d'Argentina, va ser estrenada a nivell mundial a la XV edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Térmens també és co-autor del guió de Trash (2009), dirigida per Carles Torras, junt amb el mateix director i Enric Parados.

L’Estil

El resultat és una pel·lícula suggeridora i d'agrair en un context caracteritzat per la proliferació de discursos d'exaltació de Catalunya freturoses d'autocrítica. Termens ens apropa a un país en el qual arrelen discursos crítics amb la immigració, obsessions de seguretat i una agressivitat social que emergeix de manera tan destructiva com sobtada. Cal reconèixer al director català que malgrat la seva joventut sap dirigir als actors i controlar el tempo de la pel·lícula. A més planifica visualment amb encert, deixant que l'espectador s'involucri.

La Curiositat

Què significa “über alles”? Doncs és una expressió alemanya que significa “per sobre de tot”. Formava part antigament de l'himne alemany (“Deutchsland *über alles!”), encara que ja no, doncs l'expressió va ser popularitzada pel nacionalsocialisme germà.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


On Comprar les Entrades

Preu: 2 Entrades gratuïtes si compres els regals de Nadal a la botiga Joana M. Prat


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó