Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Cartes la retirada – Teatre Lliure

Les Dates

Dimarts 3 de gener a les 20:30h.

El Lloc

Teatre Lliure – Gràcia

C Montseny, 47
Barcelona, 08012


La Sinopsis

El final de la Segona República, amb l’acabament de la Guerra Civil, va significar per a molts habitants d’aquest país separacions, execucions, persecució i exili, que van quedar reflectits en la correspondència que hem tingut la sort de retrobar. Volem donar veu a aquestes persones anònimes que van deixar escrits en milers de cartes els seu somnis, desitjos, frustracions, testimonis i pors enmig de les situacions més diverses: al front, a la ciutat assetjada, a la cel·la abans de l’execució, en creuar la frontera. Cartes que eren i són el reflex d’aquelles vides.

El gènere i durada

Drama. Durada 60 minuts

Motius per anar-hi

El gènere epistolar portat al teatre és el protagonista del cicle "Cartes lliures" del Teatre Lliure, que al llarg de tota la temporada proposa vuit posades en escena a partir de diverses correspondències.


El Repartiment
  • Muntsa Alcañiz
  • Imma Colomer
  • Quim Lecina
  • Anna Lizaran
  • Josep Minguell
  • Domènec Reixach
  • Fermí Reixach
  • Toni Sevilla
L’Actriu més destacada

Anna Lizarán (1944 a Esparreguera Baix Llobregat), va demostrar la seva afició pel teatre quan era petita. Va estudiar art dramàtic al Centre d'Estudis Experimentals de Barcelona i va ésser un dels primers membres del grup teatral "Els Comediants".

El 1974, es va establir a París per a estudiar amb el mim Jacques Lecoq, va tornar el 1976 i va començar a treballar en el Teatre Lliure, del qual en fou una dels seus membre fundadors.

L'any 1982 fou guardonada amb el Premi Margarida Xirgu de teatre, el 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2003 el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació a "Escenes d'una execució", de Howard Barker.

El Director

Pau Carrió (Barcelona, 1981) llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia. El 2002 va dirigir un text propi, G-8 (porta tancada), i més tard El viatge d’Andrea Segura i Davant de l’Home: Thomas Bernhard d’Esteve Soler. Entre els seus últims espectacles destaca la lectura dramatitzada Només uns versos (Teatre Lliure, 2010) i Hedda Gabler, de Henrik Ibsen (Biblioteca Nacional de Catalunya, 2008).

També ha muntat diversos actes, i ha fet de guionista de televisió, de guitarrista i vocalista en diversos grups i actualment és assistent de l’equip de direcció artística de Teatre Liure.

L’estil

Lectura Dramatitzada.Cicle Cartes lliures. 8 lectures-espectacle

L’autor

Creuarem fronteres a través de la correspondència de Mercè Rodoreda, Armand Obiols, Rafael Alberti, Carles Soldevila, Rosa Leveroni, Santiago Casares Quiroga, María Casares, Pere Calders...

La Curiositat

Pere Guerra a Carles Pi i Sunyer:

“Eren molts els polls, era molta la gana, era molta la merda que portàvem a sobre!! Era molta la sorra que en la seva inactivitat ens malmetia física i moralment!!! Avui, em trobo a Nîmes, al campament militar de les Garrigues, millorat físicament per el treball i el menjar, mancat però de llibertat, i veure que al cap de 27 dies de treball, per acabar-ho d'adobar, no ens hagin retribuït el nostre treball ni per tabac per omplir la pipa... No ens resta més esperança que Méxic.

On Comprar les Entrades

Preu: De 12 a 25 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó