Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Barcelona Col•lecciona - Fundació Francisco Godia


Les Dates

Del 14 de desembre al 26 de març de 2012

El Lloc

Fundació Francisco Godia
Diputació, 250
Barcelona, 08007

La Temàtica

En els darrers anys ha sorgit a Barcelona una nova generació de col·leccionistes oberta a totes les tendències de l’art dels nostres dies i amb vocació internacional. El fenomen és tan significatiu que la Fundació Francisco Godia li ha volgut dedicar una gran antològica que ocuparà la sala d’exposicions temporals i bona part dels espais permanents que, per primer cop, mostraran creacions contemporànies d'artistes com Beuys, Kapoor, Gurski, Mapplethorpe, Bill Viola, Ignasi Aballí i Cindy Sherman, entre molts d’altres, procedents de col·leccions privades barcelonines. Sara Puig, directora de la Fundació Francisco Godia, ha donat forma a aquest projecte i n’ha seleccionat les 58 obres. Barcelona Col·lecciona forma part d’una línia d’exposicions de la Fundació Francisco Godia que té com a objectiu posar de relleu les aportacions del col·leccionisme privat a la conservació i l’estudi del patrimoni artístic.


L’exposició s’organitza al voltant de nou temes: Minimalisme, Guerra, Solitud, Expressionisme, Erotisme, Espai, Arquitectures, Feminitat, Cos, Tradició/Innovació i Matèria, representat per obres diferents.

Motius per anar-hi


“Barcelona Col·lecciona” ofereix la oportunitat de recórrer l’art contemporani i conèixer-lo de prop, a la vegada que es reivindica el paper del col·leccionista privat tan important per la conservació d’aquestes obres.
Els Artistes

L'exposició reuneix els noms més significatius de l'art contemporani: Anish Kapoor, Joseph Beuys, Zaha Hadid, Robert Mapplethorpe, Jannis Kounellis, On Kawara, Jaume Plensa, Zeng Fanzhi, Zhang Huan, Nobuyoshi Araki, Eduardo Chillida, Bruce Nauman o Antoni Aballí, entre molts d'altres.

l’Estil

La globalització del món de l’art, el fenomen MACBA o la transformació de Barcelona en una ciutat de referència per als creadors d’arreu del món, han tingut un paper molt important en l’aparició d’un nou col·leccionisme d’art contemporani. Barcelona Col·lecciona vol celebrar aquest fenomen i presentar al públic una selecció de 58 obres de col·leccions privades, entre les quals n’hi ha moltes que s’exposen per primer cop.

La Curiositat

Des de la seva creació fa més de deu anys, la Fundació Godia ha estat pionera en la reivindicació del paper del col·leccionisme privat en la cultura del nostre temps, des de l’art antic fins a la modernitat, les arts decoratives o les cultures del món. Fins fa molt poc oblidat, el col·leccionisme privat és l’eix de les exposicions i les activitats de la fundació.

Les entrades

Preu: 5.5 euros

Si Vols Aprofundir Més


Agraïments

Gràcies Neus Prades per fer possible aquest PreViu


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó