Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

'27 obres, 18 autors' – Fundació Suñol

Les Dates

Fins el 31 de Desembre

El Lloc

Fundació Suñol

Passeig de Gràcia, 98
Barcelona, 08008

La Temàtica

Fundació Suñol ha reunit 27 obres de la Col·lecció Josep Suñol amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de l'art del segle XX, a partir d'una mostra de 18 artistes molt significatius en el desenvolupament de les arts visuals dels últims anys, caracteritzades per un distanciament d'anteriors convencions de representació.


Les 27 obres, des de 1924 fins 1998, ens aporten un testimoni de 18 autors que, amb diferents interpretacions, intensitats i en diferents suports, ens proposen una experiència sobre el seu pensament i la seva expressivitat i, alhora, ens permeten comprendre la particular visió del col·leccionista per haver-les inclòs en el fons de la seva col·lecció.

Motius per anar-hi

El que persegueix aquesta exposició no és proposar un recorregut cronològic ni un discurs temàtic, sinó sentir l'emoció que poden transmetre unes obres considerades com peces emblemàtiques d'artistes que no obeeixen a la raó, sinó a la passió per fer art i per mostrar-nos la construcció d'un món de formes amb significat propi i accessible a la mirada dels altres.


Els Artistes

És un recorregut intens a través de treballs de Jean Arp, Man Ray, Andy Warhol, Nino Longobardi, Lucio Fontana, Christo o Claudio Bravo, amb altres d'Antonio Saura, Antoni Tàpies, Manuel Millares, Miquel Barceló, Alberto García-Alix, Broto, Luis Lugano. Darío Villalba, Zush / Evru, Susana Solano i José Maria Sicília, en els quals se sent una deriva innovadora.

l’Estil

En les 27 obres trobem mostres del pop art, del rupturisme formal dels anys seixanta, de l'abstracció més pura, peces matèriques, orgàniques, algunes serenes i altres inquietants, que en format de pintura, escultura i fotografia ens indueixen a fer un itinerari concís del que ha suposat la transformació de l'entorn artístic del segle XX.

Les Obres més destacades

Ens dóna la benvinguda a la mostra un retrat que Warhol va realitzar a Mao Tse Tung en estil Pop Art, on la imatge de la duresa del polític queda desmitificada, a mesura que avancem per l'exposició podem trobar els retrats que el fotògraf Man Ray va realitzar a personalitats com Calder, Miró, Picasso, Dalí o Giacometi, al costat de la pintura d'Antonio Saura. L'escultura també es troba present a través dels bronzes d'Antoni Tàpies, o L'aixeta sonor de Luis Lugano, que interactua amb el públic emetent un so continu de degoteig, però també trobem una serigrafia d'una llauna de Sopa Campbell de Warhol, el projecte d'empaquetar l'estàtua de Colom de l'artista Christo, una natura morta de Barceló, a més de peces de Jean Arp o Lucio Fontana.

La Curiositat

La Fundació Suñol està regida per un Patronat i un equip de gestió, les activitats dels quals condueixen l’entitat cap el compliment del seu objecte social.

El Vídeo


Les entrades

Preu: 5 Euros

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó