Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

World Press Photo 2011

Les Dates

Del 23 de novembre al 23 de desembre de 2011

El Lloc

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Montalegre, 5
08001 Barcelona

La Temàtica

La Fundació Photographic Social Vision organitza per setè any consecutiu l’exposició internacional World Press Photo. La mostra recull les 170 fotografies guanyadores dels prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, que en aquesta edició presenta tres fotògrafs espanyols i dos projectes relacionats amb Internet i les xarxes socials. Sota el lema “Veure per creure”, Photographic Social Vision, que aquest any celebra el seu desè aniversari, convida els visitants a reflexionar sobre la importància i el rol de la fotografia documental a l’actualitat, on les fotografies de World Press Photo es converteixen en un termòmetre del context social mundial, necessaris per matisar la nostra consciència pública.


Les 170 fotografies guanyadores del concurs donen l’oportunitat al públic d’estar informat sobre l’estat del món. La mostra destaca per la seva excel·lència estètica, el seu valor informatiu, la seva sensibilitat i la seva capacitat d’integrar nous gèneres en fotografia documental. Un any més, el jurat internacional independent ha estat el responsable d’escollir les imatges guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes, agències i diaris de tot el món. En l’edició World Press Photo 2011 han participat 5.691 fotògrafs (dels quals 209 espanyols) de 125 nacionalitats, amb 108.059 enviaments d’imatges classificades en 10 categories: Retrats, Personatges d’actualitat, Temes d’actualitat, Notícies d’actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidiana, Naturalesa, Arts i entreteniment i Esports.

Motius per anar-hi

World Press Photo ofereix la possibilitat d'estar informat del món i de descobrir realitats diferents a les que apareixen als mitjans de comunicació que consumim a diari.


L'Artista

A més de la importància de la fotografia guanyadora d'aquesta edició, cal fer èmfasi en els 3 guanyadors espanyols: Gustavo Cuevas, Fernando Moleres i Guillem Valle. Gustavo Cuevas és el guanyador del 2n premi Esports per la fotografia de l’accident del torero Julio Aparicio, que va patir una greu cornada on un dels pitons del toro li va travessar el coll i li sortí per la boca. “Menors darrera les reixes de Sierra Leone” ha valgut el 2n premi Vida Quotidiana a Fernando Moleres que retrata la situació dels menors presos a la presó de Padema Road a Sierra Leone. Guillem Valle ha rebut el 3r premi Retrats per la fotografia d’un home de la tribu dels Dinka al sud del Sudan, recentment independitzada.

l’Estil

World Press Photo està considerada com l'exposició més important en l’àmbit del fotoperiodisme per la qualitat de les seves fotografies, així com pel debat i la crítica que generen cada un dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius del darrer any que també és un aparador pels millors fotoreporters del moment, oferint l’oportunitat de presentar un treball en moltes ocasions censurat pels governs i els mitjans.

l’Obra més destacada

 La fotografia guanyadora d’aquesta edició, de la sudafricana Jodi Bieber, immortalitza Bibi Aisha, una noia afgana de 18 anys que va ser mutilada com a càstig per fugir de la casa del seu marit a la província d’Oruzgan, al centre de l’Afganistan.

Bieber presenta una imatge que convida a descobrir la història d’aquesta noia. Quan tenia 12 anys, Aisha i la seva germana menor van ser entregades a la família d’un combatent talibà, i quan va arribar a la pubertat, ja estava casada amb ell. Aisha tornà a casa dels seus pares denunciant el tracte violent que rebia per part de la seva família política. Els talibans la van buscar per a represaliar-la per la humiliació rebuda, tallant-li les orelles i el nas. Aisha va ser abandonada per ser més tard rescatada i portada a un refugi dirigit per l’organització Women for Afghan Women (Dones per les dones afganes) a Kabul, on rebé ajuda. Després d’un temps al refugi, va ser traslladada als Estats Units per rebre teràpia i sotmetre’s a una reconstrucció facial.

El Vídeo


Les entrades

Preu: 5 euros

Si Vols Aprofundir Més


Agraïments

Gràcies Neus Prades per fer possible aquest PreViu


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó