Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Un fràgil equilibri - Teatre Lliure

Les Dates

Del 20 d´Octubre al 27 de Novembre

El Lloc

Teatre Lliure.

Montjuïc – Sala Fabià Puigserver
Plaça Margarida Xirgu, 1
08004 Barcelona


La Sinopsis

Escrita el 1966, l'obra ens parla d'una família en crisi, que veu la seva fràgil existència truncada per l'aparició de dos vells amics. La fragilitat de l'entrega, del miratge continuat, la rigidesa de les conductes i la paràlisi conseqüentment inevitable que es deriva d'aquesta rigidesa i d'aquestes conductes. La simulació per conjurar el costat fosc de la nostra raó i tornar a l'ordre, a la llum del dia. A l'ordre que oblida i permet seguir i construir un fràgil equilibri. Edward Albee disecciona una classe mitjana acomodada d'ahir, d'avui i de sempre.

El gènere

Drama. Durada 3 hores aprox.

El Repartiment

·         Mia Esteve
·         Pep Ferrer
·         Mercè Montalà
·         Rosa Novell
·         Rosa Renom
·         Alber Vidal

Motius per anar-hi

«És un text molt difícil i complex, perquè requereix interpretació que sàpiga donar aparença de normalitat, de comèdia, tot i que la cosa es va embolicant amb situacions insòlites i molt dures», Mario Gas.

L’actriu més destacada

Rosa Novell Clausells (Barcelona 1953) és una actriu i directora escènica catalana. Va debutar en el teatre el 1974 amb la seva interpretació a Les Troianes, d'Eurípides. Des d'aleshores ha treballat en nombrosos muntatges d'obres de grans autors nacionals i internacionals, i la seva tasca d'interpretació i direcció ha estat àmpliament reconeguda pel públic i la crítica.  Destaquen El balcó (1980), Al vostre gust (1984), Oh, els bons dies (1984), La marquesa Rosalinda (1988), Elsa Schneider (1989) o Restauració (1990).

L'any 1988 va rebre el Premi Nacional d'Interpretació, l'any 1989 el Premi Margarida Xirgu i el 1995 el Premi de la Crítica pel seu paper a La Senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda.
Com a directora cal destacar el muntatge Maria Rosa (1997), Olga sola, premi de direcció de la Crítica el 1998, i Les dones sàvies. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.


L’Estil i l’Escenografia

Mario Gas ha realitzat un muntatge modèlic del text, traient el millor de cada intèrpret i assumint els riscos d'una heroïcitat inaudita: el fitxatge del clown, el bufó, el tel·lúric, esotèric i Albert Vidal, que mai, no havia actuat en un obra dialogada de repartiment. L'esforç d'un artista tan singular per integrar-se a Un fràgil equilibri no pot ser més encomiable.

En una escenografia central, de la qual destaca un actiu moble bar i on arriben les saetes de l'espectador des de tots els angles possibles, cada personatge exhibeix, el millor del seu ofici. Qüestió d'experiència,  però fruit, alhora, de l’exigència del director. Brillen Rosa Novell, primera dama de la història, que té cura del delicat equilibri familiar sense renunciar al seu agut cinisme, i Rosa Renom, segura, provocadora, borratxa tot i que "no alcohòlica" –segons menteix–, assoleix nivells irreprotxables. Del tot convincents, Mia Esteve, Merce Montalà i Pep Ferrer.

L’Autor

Edward Franklin Albee (Washington, 1928). La família Albee, rica i de bona posició, era partícip d’una cadena nacional de teatres. L’organització Keith-Albee havia tingut un paper dominant al teatre americà del segle XIX, des dels dies del vodevil i les grans gires de les companyies.

Amb 30 anys acaba la seva primera gran obra, The Zoo Story. L’obra es va estrenar mundialment a Berlín el 1959 i va obrir l’Off-Broadway l’any següent. El primer acte resultava sorprenent, amb un loquaç rodamón que es troba amb un home d’una família convencional en un banc del parc i l’incita a la violència, i el va fer guanyar el prestigi internacional de profund observador de l’alienació humana. Albee va traslladar el teatre de l’absurd als escenaris americans amb obres com The Sandbox i The American Dream. En aquest mateix període, va dramatitzar la fermentació dels conflictes racials en un drama més convencional i realista, The Death of Bessie Smith.

La Curiositat

L’escenari aquesta vegada està situat al mig de la platea per la qual cosa queda completament envoltat pels espectadors, és un escenari a quatre bandes.

El Tràiler de l’obra


On Comprar les Entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó