Des del 21 d’Octobre al Teatre Romea. De dimarts a divendres a les 21.00 h. Dissabte a les 18.30 h i a les 21.30 h i Diumenge a les 18.30 h
La Sinopsis
El George i la Martha s’odien. Coneixen perfectament les seves debilitats i com increpar-se. El George és un professor d’història amb un greu problema d’alcoholisme i la Martha és una dona frustrada i irritable. Quan una nit de dissabte es reuneixen amb un company de la feina i la seva dona per passar un estona agradable, la vetllada esdevé un autèntic malson. Tots quatre s’endinsen dins d’un espiral d’odi que acaba per destapar les emocions més profundes de cadascun d’ells. Qui té por de Virginia Woolf? no és més que el retrat de la societat americana del moment i l’anàlisi d’un mal nacional: l’engany.
El gènere
Drama. Durada 1 hora i 50 minuts.
Motius per anar-hi
L'obra és un joc terrible i brutal on es crea un ring perquè hi juguin els actors. Parla de les relacions humanes i de parella i de la falta de capacitat per assumir la responsabilitat d'una vida i el propi fracàs, fracàs de l'home com a home i de les seves relacions.
El Repartiment
· Emma Vilarasau
· Pere Arquillué
· Mireia Aixalà
· Ivan Benet
L’actriu més destacada
Emma Vilarasau Tomàs (Sant Cugat del Vallès, 1959) és una actriu catalana de teatre, cinema i televisió. Durant deu anys va pertànyer a la companyia del Teatre Lliure de Barcelona treballant amb directors com Fabià Puigserver, Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Tamzin Townsend, Carme Portacelli, Pere Planella, Mario Gas, Manel Dueso. Paral·lelament al teatre, també ha interpretat personatges televisius en sèries de TV3 com Secrets de família on va començar la seva popularitat televisiva i Nissaga de Poder que la va portar al cor de milers d'espectadors com a la malèvola però dolça i sensible Eulàlia Montsolís. Posteriorment ha treballat en altres projectes televisius com la sèrie còmica Majoria Absoluta i Ventdelplà.
Ha estat la Carme de L'hèroe, de Santiago Rusiñol, la Febe d'Al vostre gust, de Shakespeare, l'Eleneta d'Un dels últims vespres de carnaval, de Goldoni, la senyora Xin de La bona persona de Sezuan, de Bertolt Brecht, la Marta de Terra baixa, d'Àngel Guimerà, la Susanna de Busco al senyor Ferran, de Jean-Claude Carrière, o la Blanche Dubois d'Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams.
En cinema l'hem vista, entre d'altres, a Els sense nom, de Jaume Balagueró, L'illa de l'holandès, de Sigfrid Monleón, Utopia, de Maria Ripoll, Para que no me olvides, de Patricia Ferreira, o Mujeres en el parque, de Felipe Vega.
l’Escenografia
Cuidada escenografia, sota la responsabilitat de Sebastià Brosa, molt encertada per representar una casa Nord Americana d’aquella èpoc, i tot fet un desastre, una casa desendreçada, recarregada de quadres i records de tants anys de convivència.
L’Autor
Durant els primers anys de la dècada dels 60, Edward Albee va presentar tot un reguitzell d’obres fresques i singulars com ara The Sandbox (1960), El somni americà (1961) , o la seva obra mestra, Qui té por de Virginia Woolf? (1961-62) . En una època en què Broadway començava a deixar de ser una fàbrica de produccions de clàssics d’interès, Albee va significar tota una revelació i renovació per a la dramatúrgia americana i va revitalitzar la cartellera teatral. Albee presentava una novetat molt diferent al que havíem vist fins aquell moment. Ens confrontava a un tipus de realitat i portava el llenguatge a un altre estadi. No era tant el que deia sinó com ho deia. Les reaccions que l’obra produí són una demostració que la paraula importava.
L’Estil
L’autor presenta textos amb un llenguatge directe, groller i, en ocasions, vulgar. Albee s’inspira, en part, en clàssics d’Eugène O’Neill, com ara The Iceman Cometh (Arriba l’home de gel) (1946) o Long’s Day Journey Into Night (Llarg viatge cap a la nit) (1956) i és clarament influït per Samuel Beckett i per l’obra de Ionesco, Albee presentava les misèries i els instints més baixos de l’ésser humà amb personatges amargats i apartats de la societat.
La Curiositat
'Qui té por de Virginia Woolf?' va ser portada a la gran pantalla l'any 1966, dirigida per Mike Nichols i protagonitzada per Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal i Sandy Dennis. El film va ser un èxit de crítica. Daniel Veronese, director de l’obra, va traslladar als actors que "no tinguin idees de com es fa aquesta obra perquè han vist la pel·lícula”.
El Tràiler de l’obra
On Comprar les Entrades
Preu: De 17 a 28 euros
Si Vols Aprofundir Més