Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

L'illusionniste

Cinema

Verdi Park,

Carrer Torrijos, 49
Barcelona

L’Argument

A finals dels anys 50, una revolució canvia l’univers del music-hall: els espectacles tradicionals protagonitzats per gent de circ es consideren passats de moda per al gran públic, seduïts per al carisma de les joves estrelles del rock.

L’il·lusionista ens deixa comprobar el dia a dia que lamentablement pertany a una categoria d’artistes en vies d’extinció. Cada vegada resulta més complicat firmar un contracte, per aquest motiu l’artista es veu obligat a abandonar les grans sales parisines i probar sort a la capital anglesa. La situació al Regne Unit és semblant i s’ha de resignar aleshores a actuar en petits teatres, pubs de poble i sales de festes. En una d’aquestes ocasions, coneix a l’Alice, una jove que encara té la capacitat de ser sorpresa, la qual canviarà la seva vida per sempre.

Ella encara ignora que l’estima com un pare; ell sent que l’estima com una filla, d’aquesta trobada entre dues ànimes solitàries naixeran moments màgics i tendres que els marcaran per sempre.

El gènere

Animació. Durada 90 minuts

Motius per veure-la

Una nova pel·lícula de Jacques Tati, a aquestes alçades? Doncs de gairebé d'això es tracta L’illusioniste, la pel·lícula que s'estrena després d'haver estat nominada a l'Oscar i al Globus al millor llargmetratge d'animació i d'haver obtingut el premi del Cine Europeu i el Cèsar a la millor pel·lícula d'animació.


El Director

Sylvian Chomet va nèixer a França el 1963. Va acabar el batxillerat d’arts plàstiques el 1982 i el 1987 es va diplomar en animació en l’Escola Europea Superior de la Imatge d’Angouleme. El 1986 va publicar la seva primera novel·la gràfica, El secret de les libèl·lules, i va adaptar la primera novel·la de Victor Hugo, Bug-Jargal, al cómic. Sylvain va debutar en l’animació el septembre de 1988 al treballar com ajudant en l’estudi de Richard Purdum a Londres.

El 1996 va estrenar el seu primer curtmetratge d’animació, La vieille dame et les pigeons, que seria nominat per als Òscars. El 2004, per al film Benvingut a Belleville va obtenir dues nominacions per als Òscars: al millor llargmetratge d’animació i a la Millor banda sonora.

Durant la producció de L’Illusionniste, Sylvain es va instal·lar prop d’Edimburg, on va instaurar els seu estudi per tal crear el film.

La Curiositat

El director Sylvain Chomet, que ja a la lloada Bienvenidos a Belleville va incloure un fragment de Dia de festa com a homenatge a Jacques Tati. Arran de les negociacions amb la filla de Tati, Sophie Tatischeff, per aconseguir els drets d'aquest clip, Chomet es va assabentar de l'existència d'un guió de Tati escrit als anys cinquanta i mai rodat, protagonitzat per un mag de music hall que s'enfronta a la decadència d'aquesta mena d'espectacles davant l'auge de la música rock.

L’Estil

Tatischeff considerava el guió d'Illusionniste com un treball molt íntim i personal i no s'imaginava el protagonista amb el rostre d'un altre actor, però sí que va accedir a la idea de veure'l convertit en un film animat.

El resultat és una delicada peça d'orfebreria que neda contracorrent, un drama per a adults narrat sense diàlegs i dibuixat majoritàriament a mà: l'animació digital s'ha reservat per guanyar temps en la realització d'alguns elements concrets.


El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó