Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La Ciutat de Sagnier al CaixaForum

Les Dates

Fins el 8 de Gener. De dilluns a divendres de 10h a 20h i dissabtes i diumenges de 10h a 21h

La Temàtica
L'exposició recrea el món d'ahir de la burgesia barcelonina, on va néixer Enric Sagnier: la família, la  modernitat tècnica, els viatges per Europa. I presenta la seva arquitectura en un muntatge inesperat  que  introdueix el visitant en una ciutat en construcció. D'una banda, mostra la versatilitat que el du a interessar-se  per diferents tipus d'edificis: des d'un petit taller fins a un hotel, des d'un xalet fins a un banc. Al mateix temps, presenta l'ús dels elements decoratius del modernisme, reconstrueix la vida del ja desaparegut Hotel Colón a la plaça de Catalunya, aprofundeix en el seu treball al Palau de Justícia i recupera una col·lecció espectacular de fotografies de la construcció del Tibidabo, símbol religiós i icona internacionalment coneguda de la ciutat de Barcelona.
L’Artista

Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 1858 – ídem 1931), fou un arquitecte català. La majoria de les seves obres es troben a Barcelona; autor prolífic, ha estat possiblement l'arquitecte amb major nombre de construccions a la ciutat comtal (prop de 300 edificis documentats). Sagnier fou un arquitecte ben relacionat amb les classes dirigents barcelonines, de les que rebé nombrosos encàrrecs.

L'obra de Sagnier es caracteritza per tres aspectes: una gran capacitat de treball, en la que destaca el seu continu reciclatge tant en estils com en innovacions tecnològiques; una certa indefinició estilística, que malgrat tot deixa la porta oberta als corrents del moment; i una variada amplitud tipològica, desenvolupada principalment al sector de l'habitatge, l'encàrrec oficial i el religiós. Sagnier representa una certa paradoxa al panorama arquitectònic barceloní de finals del segle XIX i començaments del XX: si bé en vida gaudí d'un notable èxit professional, amb gran quantitat d'encàrrecs per part de la burgesia i de l'Església –degut a un gran coneixement de l'ofici, capacitat de treball, rigor pressupostari i adaptació al gust decoratiu de la societat del seu temps–, després de la seva mort caigué en un injust oblit –avui dia és poc conegut fins i tot a la ciutat que veié la major part de les seves realitzacions.

l’Estil
La seva obra va evolucionar des de l'estil eclèctic, característic de les darreres dècades del segle XIX, fins al modernisme. Més endavant, va interpretar un repertori de formes clàssiques d'influència francesa, i va desenvolupar un estil propi, adaptat a  les necessitats d'una arquitectura sòlida i burgesa, i a la voluntat de crear punts de referència monumentals en  la trama urbana.
La Curiositat

Aneu a l’exposició, la majoria dels edificis que us trobareu els reconeixereu, i és divertit anar dient: -“Ei! Aquell és el que es troba a Rambla Catalunya!” -“Sí! És veritat, hi passem cada dia per davant!”.

El Vídeo


On Comprar les entrades

Entrada gratuïta

Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó