Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

The Help (Criades i Senyores)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Es tracta  d’un viatge cap a l'Amèrica del Nord d'inicis dels anys 60, en el context de la tradicional i tancada societat de Mississippi, on es desenvolupa la història de tres dones. Eugènia "Skeeter" (Emma Stone) és una jove universitària de 22 anys que arriba a la seva localitat natal amb el ferm desig de convertir-se en escriptora, en contra de la voluntat de la seva mare que només desitja que aquesta trobi a un bon partit i es casi.

Posant fil a l'agulla, Eugènia escriurà un llibre polèmic, critcant les jerarquies i els prejudicis establerts, desafiant les diferències de classes i de raça per recollir les experiències i testimonis de criades negres que treballen per benestants famílies del lloc. Per a la seva obra, Eugènia comptarà amb la inestimable col.laboració i complicitat de dues d'elles, Aibileen (Viola Davis) i Minnie ( Octavia Spencer ).

El gènere

Drama. Durada 146 minuts

Motius per veure-la

Criadas y señoras” és una pel·lícula que es disfressa de film denúncia del racisme sureny però es queda a la superfície, no grata, no fereix i mira, per sobre de tot, de no molestar massa i acabar-ho de la manera més maca possible. Una proposta naïf, expressament ingènua i amable. Un drama suau i bonàs que busca agradar per sobre de tot.

El repartiment

Personatge
Intèrprets
Skeeter
Emma Stone
Aibileen Clark
Viola Davis
Minny Jackson
Octavia SpencerL'actor més destacada

Emma Stone
va néixer el 6 de novembre de 1988 a Scottsdale, Arizona (Estats Units). En el seu estat natal i des de la seva infància, va començar a representar obres de teatre acudint al Valley Youth Theatre de Phoenix després de passar pel
col·legi catòlic Xavier College Preparatory, centre al qual va assistir però sense acabar els seus estudis.

En la seva adolescència i decidida a convertir-se en intèrpret, Emma es va traslladar a Los Angeles, a Califòrnia. L'any 2005 va debutar a la televisió participant en el telefilm "The New Partridge Family". Més tard va poder ser vista en sèries com "Malcolm" i "Drive". El seu primer film cinematogràfic va ser la comèdia adolescent "Supersalidos" (2007)

El Director

Tate Taylor va nèixer i es va criar a Jackson, Mississippi, on també es va graduar a la universitat d'aquest estat. Després de passar un temps a Nova York, es va mudar a Los Angeles per impulsar la seva carrera al cinema.

El 2004, Taylor va fer el seu debut cinematogràfic amb l'aclamat curtmetratge Chicken Party, el qual va escriure, va dirigir i va protagonitzar. El curt va rebre premis en vuit festivals de cinema i es va projectar en 12 més. Pretty Ugly People va ser el seu primer llargmetratge, que es va estrenar en cinemes a la tardor del 2009. Escrita i dirigida per Taylor, aquesta comèdia negra va ser rodada al parc nacional Montana’s Glacier, a Chicago, i va presentar un rodatge complicat en tant el calendari i la heterogeneïtat de l'elenc, ambdós factors que li van valer a Taylor notorietat com a director.

L’Estil

Ens situa en el sud dels Estats Units en els inicis dels seixanta, abans de l’assassinat del president John F. Kennedy. Un film femení en què les estrelles, les reines i les protagonistes absolutes són les dones i els homes que hi surten són merament una comparsa, un farciment que poca cosa tenen a dir, malgrat que realment fossin els grans dominants d’aquella societat on la dona quedava relegada a la casa.

Dualitats com criades i senyores, pobres i rics, blancs i negres o dones i homes que marcaven sempre relacions d’amistat entre grups d’iguals i qualsevol altra cosa era un fet escandalós i causa de rebuig.

Equilibrada barreja de drama i comèdia de la qual fa gala la cinta, amb un to lleuger i divertit en moltes ocasions, però també emotiu i descoratjador en altres.

La Curiositat

El 1974, Kathryn Stockett, autora del best-seller, i Tate Taylor, guionista i director de la pel·lícula, es trobaven a la mateixa classe de l´escola. Més de tres dècades després, la seva relació ha sobreviscut a una carretera plena de sots donat el seu èxit a Hollywood.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó