Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Els Oblidats dels Oblidats

L’Argument

Sabeu que fan a l’Àfrica amb els malalts mentals greus? Simplement, els encadenen en un arbre i els abandonen al bosc…Això és el que ens mostren les primeres imatges d’Els oblidats dels oblidats: uns peus encadenats, envoltats de mosques, de pols. A l’Àfrica subsahariana, el tractament mèdic i humanitari de la malaltia mental no existeix. Malgrat tot, Els oblidats dels oblidats obre una petita escletxa per a l’esperança: és la història d’un heroi, Grégoire Ahongbonon, reparador de pneumàtics de Costa d’Ivori que un dia va decidir dedicar-se completament a guarir els oblidats dels oblidats.

On veure el film

Aquest documental s'estrenarà als cinemes el proper dia 4 de novembre, concretament als cinemes Alexandra de Barcelona, Cinema Bosc de Vilanova i la Geltrú, Multicines Zamora de Zamora, Porto Pi de Palma de Mallorca, Circuit Urgellenc de Mollerussa i de Tàrrega, Cinema Dúplex de El Ferrol

El gènere

Documental. Durada 88 minuts.

L’estil

El director i guionista d’Els oblidats dels oblidats, Carles Caparrós, ens ho explica sense sensacionalisme, però de manera crua i directa.

Fitxa tècnica
·         Actor: Gregoire Ahongbonon

·         Direcció, guió: Carles Caparrós

·         Productor – David Sánchez

·         Productor executiu - Carles Caparrós

·         Direcció de fotografia – Pedro Martín Sacristán

·         Muntatge – Jorge Mota

·         Direcció de producció – Sacha Soliman

·         Direcció de so – Gaël Wermelinger

·         So directe - Gaël Wermelinger

      Com sorgeix la història

És un documental que “va sorgir de l’intercanvi d’experiències entre en Carles Caparrós, i en Jaume Mateu Bullich, el pallasso Tortell Poltrona, president de Pallassos sense fronteres. Tots dos han conegut de primera mà, sobre el terreny, les realitats que s’hi mostren : “La manca de recursos,  la impossibiltat d’accedir a un tractament mèdic adequat, els pocs recursos de les famílies, sumat a certes creences culturals, provoca que, en massa ocasions, quan una persona pateix una malaltia mental, les famílies es vegin forçades a immobilitzar el malalt encadenant-lo a un arbre o a una estaca, per evitar així que pugui convertir-se en un perill per a la família, per a la comunitat  o per a ell mateix”.
La Curiositat
El dia 2 sobre 2/4 d'11 del matí es convoca la premsa, crítics i gent col.laboradora als cinemes Alexandra per la preestrena del documental. A la sortida, a Rambla catalunya (davant del cinema) hi trobaràn un muntatge a base de panells amb fotos de gran tamany de malalts mentals encadenats, i al costat un seguit de persones encadenades en troncs tal i com estaan a l'Àfrica, com a testimoni de solidaritat vers aquests malalts i de rebuig a aquesta pràctica. Un dels encadenats serà en Gregoire Ahongbonon, fundador i responsable de l'Association St Camille, també hi haurà en carles Caparrós (director del documental) i en Tortell Poltrona (suport indispensable en tota aquesta història), així com altres persones i voluntaris. En aquest moment tindrà lloc la roda de premsa, i un cop acabada, volem continuar amb gent encadenada fins al dia 4 a l'hora de l'estrena.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó