Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

El crim de Lord Arthur Savile - TNC

Les Dates

Del 30 de novembre de 2011 al 8 de gener de 2012 al Teatre Nacional de Catalunya

La Sinopsis

Després de l’èxit de La casa sota la sorra a la Sala Gran (temporada 2009/2010) i de passejar per tot Espanya la versió castellana de Rudiggore o la nissaga maleïda amb un èxit esclatant, EGOS Teatre torna a la Sala Gran per presentar-nos El crim de Lord Arthur Savile, el seu nou espectacle musical, basat en una novel·la d’Oscar Wilde. Poc abans de casar-se, Lord Arthur Savile rep una profecia: en el seu futur hi ha un assassinat. Obstinat, s’entesta a treure’s de sobre el problema abans de contraure matrimoni, però no li serà tan fàcil.

El gènere

Musical. Durada 2 hores aprox.

El Repartiment

·         Anna Alborch
·         Lali Camps
·         Ruben MontaÑa
·         Toni Sans
·         Maria Santallusia.

Motius per anar-hi

Egos Teatre utilitza amb aquesta nova proposta la mateixa fórmula dels seus anteriors espectacles, prenent com a punt de partida un text clàssic i adaptant-lo en clau de musical. La companyia signa l’adaptació, la música, les lletres i la posada en escena d’aquest espectacle.
l’Escenografia

Encara que l'humor negre sigui un ingredient bàsic d'aquest nou musical, els integrants de Egos Teatre volen deixar clar que en aquesta ocasió hi haurà molt de color en escena.

El crim de Lord Arthur Savile té els ingredients del musical més íntim i els del més espectacular, estil Broadway. És un dels conceptes que treballen en el procés de creació. Es podran veure escenes molt minimalistes i d’altres espectaculars.

La Companyia

Sorgida d'una promoció de l'Institut del Teatre de Barcelona el 2005, el primer espectacle de la companyia Egos Teatre va ser No hem vingut pas per fer-nos esbroncar, basat en textos i cançons de Boris Vian.A continuació, i ja fora del context de l'Institut del Teatre, la companyia va afrontar la creació de Ruddigore o la nissaga maleïda, una adaptació lliure de l'opereta Ruddigore or the witch’s curse de Gilbert & Sullivan. El musical es va estrenar el 7 de novembre de 2007 al Versus Teatre de Barcelona, ​​obtenint un gran èxit de públic i crítica.
Amb l'objectiu de crear musicals de qualitat per a tots els públics Egos Teatre va llançar una segona companyia especialitzada en espectacles familiars (Egos Petits), estrenant amb ella En Joan sense por el gener de 2009 a Lleida. El següent espectacle va ser La casa sota la sorra, un musical creat a partir de la novel·la juvenil més popular de Joaquim Carbó que es va estrenar el 16 de febrer de 2010 a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya i va realitzar a continuació una gira per Catalunya.

L’Autor

Oscar Wilde (Dublín, 1854 - París, 30 de novembre de 1900) va ser un escriptor i dramaturg irlandès, de nom complet Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde. Va tenir forts problemes legals a causa de la seva homosexualitat, que el van dur a la presó durant una temporada.

Destaca per les seves obres, sobretot en teatre, on retrata la veritable cara de la societat noble de la seva època. Demostra en cadascuna de les seves obres ser un gran coneixedor del comportament i pensament humà, i en les seves millor obres, fa ús de l'humor més anglès i més pur per descriure el món tal com ell el veia.

L’Estil

Wilde fou un escriptor original i brillant; un artista consagrat a l'art per l'art i dotat d'extraordinari refinament, gran vivesa d'enginy i un culte de la bellesa. Alguns comentadors de criteri mesquí atribueixen part del seu èxit a la mateixa anormalitat de la seva vida i a l'atmosfera creada al voltant d'ell pel ressonant procés dels seus desordres. Contra aquests s'alça el criteri de la majoria.

La Curiositat

El crim de Lord Arthur Savile ha estat adaptat per al cinema i l’escena diverses vegades : una adaptació per a televisió dirigida per Robert Stevens i supervisada per Alfred Hitchcock, de l'any 1958. No és d’estranyar: hi ha alguna cosa de teatral en el dibuix de personatges i de situacions.

El Tràiler de l’obra


On Comprar les Entrades

Preu: De 25 a 33 euros


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó