Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App
Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Seduït per la sort d'haver topat amb un cas impossible, l'intel·ligent Dr. Jung (Michael fassbender) accepta com a pacient Sabina Spielrein  (Keira Knightley), una dona prou jove, tan desequilibrada com guapa.

L'arma amb què compta el Dr. Jung és el mètode del seu mestre, el famós Sigmund Freud (Viggo Mortensen). Tots dos, tanmateix, cauen rendits a l'encís de Sabina. Per si tres no fossin prou, s'hi afegeix Otto Gross (Vincent cassel), un pacient llicenciós disposat a traspassar tots els límits. Jung cedeix a la luxúria, s'embolica íntimament amb Sabina i ell es converteix en el catalitzador de les seves teories. Mentrestant Freud va més enllà, aprofundint en la ment brillant de sabina, fins que ella no pot aguantar més la situació. El trio esclata. Enduts per una barreja de desig i ganes de revenja, amb les respectives reputacions en joc, Freud i Jung  s'embarquen en una guerra de voluntats. En aquest perillós joc de sexe i intel·lecte, el preu serà l'ànima de Sabina.

El gènere

Drama. Durada 99 minuts

Motius per veure-la

El cineasta canadenc David Cronenberg torna a traspassar els límits de la normalitat, aquesta vegada amb el suport de l'encarament de dos gegants de la psicologia i la psiquiatria: Sigmund Freud i Carl Jung.

L'actor més destacada

Nascut el 1958 a Nova York, de pare danès i mare argentina, Viggo Mortensen va passar la infantesa a Manhattan abans d'anar-se'n amb la família a Argentina, Veneçuela i Dinamarca. Va tornar als Estats Units el 1982 on  aprèn art dramàtic amb Warren Robertson i fa el seu debut al Teatre  Workshop de Nova York. La seva passió pel teatre el porta a rebre el premi  Dramalogue Critics Award per l'obra Bent, amb la que té un gran èxit a  Los Angeles.

Després d'un primer paper a La Rosa Porpra del Caire de Woody Allen, va començar la carrera fent d'un jove Amish a Witness (1985) de Peter Weir, on hi havia Harrison Ford. Ha actuat en una trentena de pel·lícules, destacant The Portrait of a Lady de Jane Campion, L'Impasse de Brian De Palma, A Perfect Murder d'Andrew Davis, o A walk on the moon de Tony Goldwyn.

Però va ser la trilogia de El Senyor dels Anells de Peter Jackson la que l'ha fet famós, pel paper d'Aragorn. Després de l'èxit de El Senyor dels Anells va fer el primer paper protagonista a Hidalgo, de Joe Johnston. També va protagonitzar A History of Violence, de David Cronenberg, amb María Bello, Ed Harris i William Hurt. A Promeses de l'est, de David Cronenberg, Viggo fa de xofer d'un grup mafiós rus, pel qual ha estat nominat a l'Oscar al millor actor.

El Director

David Cronenberg va néixer a Toronto, Ontàrio, Canadà, on viu actualment. És fill d'Esther Sumberg, pianista, i Milton Cronenberg, escriptor i redactor. Va créixer en la secular família jueva de classe mitjana i estudià a l'institut col·legial del nord de Toronto i més endavant es va graduar a la universitat de Toronto en literatura.

Les pel·lícules de Cronenberg segueixen una progressió, un moviment des del món social fins a la vida interior. A les seves primeres pel·lícules, els científics modifiquen cossos humans, que suposen la interrupció de l'ordre social (Shivers, Rabid). En el seu període mitjà, el caos treballat pel científic és més personal, "The Brood", "Scanners", "Videodrome". En el període posterior, el científic és canviat pel seu experiment ("The Fly"). Aquesta trajectòria culmina a "Dead Ringers" on un parell de ginecòlegs entren en una espiral de codependència i l'addicció a les drogues. Les pel·lícules posteriors de Cronenberg tendeixen més al vessant psicològic, sovint contrastant realitats subjectives i objectives ("eXistenZ", "M Butterfly", "Spider").

L’Estil

El debat tècnic entre els dos psiquiatres serveix a Cronenberg per aprofundir en  aquesta cinta en els antics conflictes de l'home i la seva relació amb el món, així com en aquesta dualitat entre el que és intern i extern, que és troncal en el seu cinema.

Així, un Mètode Perillós parla de l'honestedat castigada, però no cau en el discurs fàcil de la hipocresia com a actitud acomodatícia, sinó en un retrat de la difícil aplicació pràctica de la complexitat interior de tot home.

La Curiositat

El director defineix com un "ménage à trois intel·lectual" en vigílies de la Primera Guerra Mundial.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler del film:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó