Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Antagonismos – Galeria Víctor Lope Art Contemporani

Les Dates

Del 6 d’Octubre al 22 de novembre del 2011. De dimarts a divendres de 17.30h – 20.30hCom arribar-hi

C/ Tres Senyores 40, 08024
Barcelona


La Temàtica

A la mostra es presenten tres visions sobre la manera d'entendre la importància dels espais urbans, ja siguin interiors o exteriors, en la societat actual, i l'empremta que deixen en les generacions futures.

Motius per anar-hi

El públic que visiti l'exposició trobarà al llarg de les obres tot un seguit d'imatges i instants plens de sentiments.


Les Obres

L'obra de Kevin Bauman, amb referències al treball desenvolupat per Bern i Hilda Becher, retrata de manera objectiva la decadència d'una ciutat com Detroit a través de les imatges de cases abandonades. La seva sèrie “100 Abandoned Houses”, en què l'artista va destinar més de dos anys de treball, li ha valgut el reconeixement al seu país, tant per la qualitat tècnica de les seves obres com el seu rigor documental.
 
En l'obra de Bernhard Hartmann, més propera l'obra de Candida Höfer, l'espai retratat està acuradament preparat i planificat per aconseguir el màxim esplendor. L'artista qüestiona el futur d'espais com ara les òperes i els museus, deficitaris en la seva major part, en un context de forta reducció global de pressupostos destinats a la cultura.
 
Finalment, l'obra de Matthias Heiderich representa el contrapunt optimista. Els retrats de la seva ciutat natal, Berlín, amb cels blaus, colors estridents i molta llum contribueixen a trencar els estereotips sobre la ciutat, sovint representada com gris, homogènia i freda.

Els Artistes i els seus Estils

Kevin Bauman (1976, EEUU) viu a Detroit, però ha viscut molt de temps a Colorado, Oregón i Wisconsin. Gràcies a aquestes vivències ha desenvolupat un interés en la relació existent entre l’home i el medi ambient. Sobretot en el deteriorament urbà dels Estats Units.

La seva obra és una fotografia de paissatge, però no sempre reflexa l’escena idílica que tant caracteritza a les fotografies de paissatge o pintura, sinó que ens mostra una imatge serena, tranquila, dins d’un caos post-industrial.

Bernhard Hartmann (1955, Alemanya) va estudiar cinema i fotografia en el conegut Frankfurt “Steadelschule” i Dret en el Johann Wolfgang von Goethe University. Actualment treballa d’abogat i realitza els seus projectes fotogràfics durant els seus viatges.

Hartmann ha guanyat varis premis entre els es troba el “Fine Art Photographer of the Year” al 2009 o el “Best Photographer of the Year 2010”. El seu treball fotogràfic ha sigut publicat en diferents revistes, així com la seva obra es troba en col·leccions privades i públiques d’Alemanya, Europa i Estats Units.

Matthias Heiderich (1982, Alemanya) és un fotògraf autodidacta, va néixer el 1982 en Bad Hersfeld, però actualment resideix a Berlín. Des de l’any 2007 Heiderich ha treballat en una varietat de projectes fotogràfics – Color Berlín, Hivern Berlín, Snow Blind, White Noise, Funktionsorte – la majoria dels quals giren al voltant la ciutat de Berlinesa.

La fotografia de Heiderich és minimalista i contemporània, ja sigui tant formalment com en el seu contingut. La seva obra tracta d’espais urbans i suburbans de les regions industrials que, malgrat els seus estrets vincles amb la societat, sovint no tenen en compte la gent. Aquest fet ens podria sugerir el fet que les imatges produïdes presentin una tonalitat gris i un aire trist. Però és tot el contrari, les fotografies de Heiderich es troben plenes de color i contrast.

La Curiositat

El treball de “100 cases abandonades” de Bauman va començar a la dècada dels anys 90. Aquesta obra presenta quelcom de màgic i decadent al mateix temps, fent replantejar a l’espectador la importància del pas del temps i l’impacte ocasionat en una ciutat.

Les Fotografies


On Aconseguir les entrades

Entrada gratuïta

Si Vols Aprofundir Més

Web Oficial - Galeria Víctor Lope Art Contemporani

Agraïments

Gràcies Lieya Ortega per fer possible aquest PreViu


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó