Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Pere Noguera - Fundació Tàpies

Les Dates

Fins el 25 de Septembre 2011. Els dilluns tancat

La Temàtica

En plena era de la fotografia digital, ens traslladem a una època on fer-se una foto era tota una experiència. En un procés en el qual Pere Noguera començà als anys 70, utilitzant arxius fotogràfics comprats a mercats d’antic o a particulars. Els protagonistes són persones anònimes, testimonis de la societat de l’Espanya dels anys 50 i 60. A través de l’acumulació d’exemples, l’artista fa una aproximació punyent a la idea estètica del retrat, en un moment en què els retocs artesanals enrojolaven galtes, arreglaven papades i feien desaparèixer arrugues i sacsons, tal com avui ho fa el photoshop.

Motius per anar-hi

La mostra també recull fotografies publicitàries que plasmen els anhels del moment, instal·lacions, documents audiovisuals i peces realitzades amb fotocòpies.
L’Estil

La fotografia documental s'ha convertit en la pintura per a molts creadors. Es tracta d'un rescat i un punt de partida. Per a Pere Noguera, "res mora completament, a l'espera de ser llegit un dia per a un altre ús".

D'aquesta forma, les fotos trobades, però també les postals i altres objectes, dialoguen en el procés creatiu, centrat en l'anàlisi del llenguatge i en el qüestionament al voltant de què és història i què és anècdota. S'utilitza el PowerPoint com a suport per projectar les imatges per tal d'entrellaçar els elements, prova que en la seva proposta el que és important no és la virtuositat, sinó altres elements.

L’Autor

Pere Noguera (La Bisbal d’Empordà, Girona, 1941) va iniciar la seva trajectòria en el marc de les noves poètiques pobres, efímeres i conceptuals de la dècada de 1970, practicant una escultura de procés i amb un plantejament estètic i energètic de desconstrucció i fragmentació proper a l’arte povera. Ha desenvolupat treballs sobre els processos conceptuals de la fotografia i l’electrografia, essent un dels pioners dels treballs en fotocòpies a la dècada de 1970, així com el concepte d’arxiu com a “ready-made”, a partir de fotografies i films trobats que exposen una manera d’entendre la fotografia i el seu procés, treball que ha estat revisat en els últims temps d’acord amb els nous procediments digitals.

La Curiositat

Una troballa curiosa: la col·lecció de bitllets de les antigues 100 pessetes amb la cara de Manuel de Falla tunejada a gust del pagador. Un altre retrat interessant, testimoni de la transició

Les Fotografies


On Aconseguir les entrades

A la fundació Antoni Tàpies. Preu 6 euros

Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó