Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Jo Confesso - Jaume Cabré

Sinopsis

Jo confesso és la llarga confessió de l’Adrià Ardèvol, fill superdotat i sense amor d’una família de la burgesia barcelonina. El seu pare és un antiquari misteriós amb qui l’Adrià tindrà una relació conflictiva. La mare és una dona freda que no entén el fill. L’Adrià s’ha d’obrir camí en la vida al marge i sovint en contra de la seva família. Els objectes amb què trafica el pare exerceixen una gran fascinació sobre la imaginació i la curiositat de l’Adrià, que veu com la seva vida s’imbrica no només en aquests objectes, sinó també en les maquinacions del seu pare. És el cas, per exemple, d’un violí, d’història accidentada i fascinant.
Informació bàsica

·         Editorial – Proa
·         Col·lecció – A tot vent
·         Pàgines – 1008
·         ISBN -  978-84-7588-253-6

El Gènere

Novel·la



Jo confesso és una veritable novel·la de novel·les, en què el lector viatja de l’Eixample barceloní al Congo, i del segle XX al XIII en una mateixa pàgina. Tanmateix, l’Europa del segle xx, l’existència de la maldat humana i els sentiments de culpa, amor i desamor hi exerceixen el protagonisme principal.

L’Escriptor

Jaume Cabré i Fabré (Barcelona, 1947). Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'ensenyament mitjà en excedència, professor a la Universitat de Lleida, és membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Durant molts anys va compaginar l'escriptura amb l'ensenyament. Més endavant incorporà una nova faceta professional, la del guionatge televisiu i cinematogràfic. Tot i que darrerament es dedica quasi exclusivament a escriure, no ha sabut abandonar l'ensenyament ja que imparteix un curs de Narrativa de l'Audiovisual a la Universitat de Lleida.

La seva feina literària està centrada en la novel·la i el relat; però també ha publicat teatre i un parell de llibres de reflexió sobre l'escriptura i la lectura. A més, col·labora amb la premsa escrita, principalment amb el diari Avui.

L’Estil

En l'obra de Jaume Cabré, ficció i realitat es confonen. La documentació històrica és fonamental a l'hora de construir una narració, però en cap cas se superposa a l'ambició de crear una trama autònoma en ella mateixa. Jaume Cabré no pretén escriure novel·les didàctiques. L'erudició i el documentalisme sobre una època no són els objectius de la ficció, però serveixen per fer versemblants uns personatges històrics que conviuen amb uns altres sorgits només de la imaginació del novel·lista.

Els primer capítol


La Curiositat

“Qui sóc i per què escric”(Jaume Cabré)

Sovint m'han preguntat per què escric. Al principi contestava amb evasives, perquè ni jo ho sabia, o, si de cas, tenia la temptació d'etzibar un discurs més o menys solemnial sobre el fet literari. Ara, quan m'ho pregunten, em quedo amb les evasives però, al mateix temps, amb alguns elements de clarificació personal, perquè arriba un moment que m'adono que l'escriptura és, per a mi, un acte necessari de la mateixa manera que fa temps que ho és la lectura. Un arribat a l'escriptura a través de la lectura.

Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó