Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Concert Inagural – Auditori

Les Dates
  
Divendres 30 de Septembre, a les 21 hores, Dissabte 1 d’Octubre, a les 19 hores i Diumenge 2 d’Octubre, a les 11 hores. Sala 1: Pau Casals

El Programa

·         Prokófiev: Simfonia número 1 “Clàssica”
·         Montsalvatge: Cant espiritual
·         Prokófiev: Alexander Nevsky

El Concert
Pablo González inaugura la segona temporada al capdavant de l’OBC al costat de dues de les grans formacions corals catalanes: l’Orfeó Català i el Cor Madrigal que, juntament amb la sempre ben rebuda contralt polonesa Ewa Podles, interpretaran la música èpica que Prokófiev va compondre per a la pel·lícula d’Eisenstein sobre l’heroi rus Alexander Nevski.
L’Orfeó Català i l’OBC s’uneixen en la temporada de la commemoració del centenari del naixement del compositor català Xavier Montsalvatge per interpretar l’emotiu Cant espiritual, amb text de Joan Maragall, de qui es recorda el centenari de la seva mort. Dues grans obres del repertori simfònic coral que vénen precedides de la Simfonia clàssica de Prokófiev, un primer exercici amb segell propi que no oblida, però, les arrels del gènere.


L’intèrpret més destacat
Ewa Podles (Varsòvia, 1952) és una contralt de coloratura. El seu ampli repertori es mou des d’òperes barroques com l’Orfeu ed Euridice fins el bel canto amb obres com Il Barbiere di Siviglia o la Norma. També cal destacar el paper de Wagner a Des Ring der Nibelungen, així com la interpretació de Klytamnestra de Richard Strauss.

La seva carrera internacional es va iniciar al 1982 quan va guanyar varis concursos d’arreu del món com el de Ginebra, Rio de Janeiro, Atenes, Barcelona Toulouse i Moscú. La seva veu presenta un ampli rang amb més de tres octaves i un instrument d’inusual color, flexibilitat i textura.

Les Obres

La simfonia número 1 “Clàssica de Prókofiev és considerada com una de les primeres obres neoclàssiques. Prokófiev la va compondre en un intent d'emular l'estil de Franz Joseph Haydn; no obstant, va introduir certs canvis en l'estructura com a mitjà per a reflectir els avenços en la tècnica compositiva.

Prokófiev va compondre'n la major part durant unes vacances en el camp, utilitzant-la com un exercici de composició sense l'ús del piano. Va donar-li el títol de Clàssica pel seu caràcter pròxim a Haydn.

El Cant Espiritual és una obra que opta per una orquestra de grans dimensions i es caracteritza a grans trets per la diafanitat en la seva orquestració, una estructura i tonalitats clarament definides i unes textures transparents, trets característics de l’etapa neoclàssica del compositor.

El Compositor

Serguei Prokófiev va ser un compositor i pianista rus i una de les principals figures de la música del segle XX. Va compondre en una àmplia gamma de gèneres musicals, incloent-hi simfonies, concerts, música per al cinema, òperes i ballets.

Inicialment considerat un compositor d'avantguarda, amb el seu primer concert per a piano (1910), més tard adoptà un estil de caire neoclàssic, amb les seves simfonies per a orquestra, les sonates per a piano, el conte musical Pere i el llop (1936), una sonata per a flauta i piano i obres corals. Conreà amb intensitat la música escènica, especialment amb ballets com Romeu i Julieta (1935) i La flor de pedra (1950), que formen part del repertori internacional, i amb òperes com L'amor de les tres taronges (1921), L'àngel de foc (1925) i Guerra i pau (1946). També va compondre música per als films Aleksandr Nevski (1938) i Ivan el Terrible (1945).

Els Vídeos de les obres
La Curiositat

Prokófiev va compondre la major part de la simfonia número 1 durant unes vacances en el camp, utilitzant-la com un exercici de composició sense l'ús del piano. Va donar-li el títol de Clàssica pel seu caràcter pròxim a Haydn.

On Comprar les entrades

Web oficial de l'Auditori

Si Vols Aprofundir Més
La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó